1

Onderwerp: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

Hallo allemaal !

Donderdag moet ik een taart afleveren met als vulling slagroom.
Nu vraag ik mij af, als ik dinsdag de taart vul met de slagroom, en ik zet hem daarna in de koelkast, zou de slagroom donderdag dan nog goed / eetbaar zijn ?

Een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd !

2

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

Hoe lang laat je normaal je slagroom staan voor je et niet goed meer vind?
Zo lang is het als vulling ook houdbaar ;) .

Ik ben niet zo van de slagroomvullingen omdat ik vind dat dat dezelfde dag nog op moet, zeker omdat de taart toch regelmatig uit de koelkast komt om hem te maken, maar misschien ben ik een zeikerd.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

hihihi ilonka je ben geen zeikerd dat vind ik ook. Als ik een kom gewoon opgeklopt slagroom in de koelkast leg blijft de ook niet zo zo lang goed. 
Maar heel veel mensen doen et en et gaat gewoon goed.

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

Ilonka, je bent geen zeikerd hoor, ik ben meestal ook heel pietluttig voor wat betreft bederflijkheid enzo.
Deze klant wil echter alleen maar slagroom in de taart en ik heb geen mogelijkheid om de taart nog op woensdag te maken.

Is het anders een idee om maandag de taart te maken, deze dan in te vriezen en woensdag eruit halen, in de koelkast zetten om te ontdooien ?

Een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd !

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

zo zou ik het doen tante jammie maandag maken invriezen woensdag eruit zo doe ik het ook met slagroom gebak vullingen

zoiezo een taart van te voren maken gaat perfeckt
als je hem invriest met marsepein
afdekken met folie zodat er geen vocht in komt dag van te voren in de koelkast
rustig laten ondooien om condenseren te verkomen
als je hem daarna eruit haalt folie eraf halen
super droog en nog lekker ook

af decoreren doe ik altijd op dag zelf
succes ermee

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

johnnydevries schreef:

zo zou ik het doen tante jammie maandag maken invriezen woensdag eruit zo doe ik het ook met slagroom gebak vullingen

zoiezo een taart van te voren maken gaat perfeckt
als je hem invriest met marsepein
afdekken met folie zodat er geen vocht in komt dag van te voren in de koelkast
rustig laten ondooien om condenseren te verkomen
als je hem daarna eruit haalt folie eraf halen
super droog en nog lekker ook

af decoreren doe ik altijd op dag zelf
succes ermee

Haal je de folie er pas af als 'ie ontdooit is? Zit dat dan niet vastgeplakt?

Life is what you bake it.

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

bij mij gaat het altijd goed gebruik van dat huishoud folie
en bij mij is hij zo droog als wat dus kan niet plakken
gewoon proberen je hebt er veel gemak van als je een keer geen tijd hebt
ik werk in een bakkerij en heb vaak geen tijd om smorgens een bruidstaart te gaan maken om dat we veel meer werksaam heden hebben dus maak ik me taart eerder en gebruik dan folie om hem droog te houden zodat ik hem later kan decoreren
hoor graag van je als het gelukt is
anders maak je een klein proefje vandaag
doe ik ook altijd als ik iets moet testen

Re: Hoe lang is slagroom in een taart houdbaar ?

Dank je wel, Johnny !

Ik ga het invriezen gewoon proberen, ik las dat wanneer ik de slagroom verstevig met Klop-Fix het invriezen helemaal goed komt.
Ik ga vanavond dus heerlijk frobelen en hem helemaal af maken, zodat  ik hem woensdag rustig kan gaan laten ontdooien en ik donderdag iemand heel gelukkig kan gaan maken.....

Allemaal bedankt voor de reacties, fijn dat je met problemen geholpen wordt !

Een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd !