1

Onderwerp: kletsmajoors

beste mede forummers,

Ik ben op zoek naar een recept voor kletsmajoors. onderstaande dus, geen kletskoppen.
http://www.hollandsbest.com/cookies/images/merba_12761_kletsmajoors.jpg

Weet iemand waar ik dit kan vinden of heeft iemand toevallig een recept hiervan?

Het gaat mij voornamelijk om de harde suikerachtige stukjes die in de koekjes. Ik kan er niet achter komen hoe dat gedaan word. Als iemand hier antwoord op heeft is dat ook zeker welkom!  :D

Over het algemeen doet google wonderen maar deze keer helaas niet.

2

Re: kletsmajoors

Hier ook niks met google.. maar de harde suiker stukjes... dat is toch bijna altijd stukjes kandij suiker... maar ja mssn heb ik et mis.. ik ben niet zo een koekjes eeter.

3

Re: kletsmajoors

ik vind die ook zooooooooooooo lekker!  maar heb ook geen recept voor je.

Groetjes, Dorothea.

4 Laatst bewerkt door Vizzstick (07-05-2010 17:33)

Re: kletsmajoors

Kandij had ik ook al aan gedacht canadesje, maar ik denk toch niet dat dat het kan zijn. Ik denk dat dat te kristallerig blijft.

Omdat het ook wel eens nougatinekoekjes genoemd worden dacht ik dat dat er misschien in zit, maar dat is het hoogstwaarschijnlijk ook niet. Ik heb het wel gekocht vanmiddag dus misschien maar eens proberen.


ik vind die ook zooooooooooooo lekker!

heb je die van de hoogvliet/hema wel eens gegeten met chocola op de onderkant?!  :9 die zijn helemaal niet veilig hier  :o

5

Re: kletsmajoors

ik dacht dat die harde stukjes gewoon gesmolten suiker was.
dus suiker smelten tot het een bruin kleurtje heeft en dan op een bakblik bekleed met bakpapier gieten, dat af laten koelen en in stukjes hakken

6

Re: kletsmajoors

Dot schreef:

ik vind die ook zooooooooooooo lekker!  maar heb ook geen recept voor je.

:lol:  :lol: klinkt als; oooo wat leuk !!!! ik hoef hem niet .

INACTIEF

7

Re: kletsmajoors

Volgens mij bedoel je greinsuiker. Dezelfde suiker als je op die janhagel koekjes vindt.  :9

knuffies Karin

8

Re: kletsmajoors

twinkeltoes schreef:

Volgens mij bedoel je greinsuiker. Dezelfde suiker als je op die janhagel koekjes vindt.  :9

is dat het spul wat ze door de koekjes doen waardoor je die caramel achtige holtes krijgt? (jaja.. een heerlijke omschrijving weer)

9

Re: kletsmajoors

Owwwwww......dat bedoel je!
Dan denk ik dat het butterscotch is wat er in verwerkt is. Dat is inderdaad een soort gecaramelliseerde suiker. Voor de rest is het toch gewoon zanddeeg?

knuffies Karin

10

Re: kletsmajoors

Hoi dames en heren

Ik zag dat jullie op zoek waren naar een recept voor kletsmajoors

Ik heb er zelf een samengesteld.
Probeer maar 's uit



Voor de noga:
250 gram kristalsuiker
25 gram roomboter
----------------
Voor het spuitdeeg:
275 gram patentbloem
250 gram roomboter
250 gram basterdsuiker
25 gram ei
5 gram citroenrasp
indien nodig, zout
-----------------
Noga maken.
Een derde van de kristalsuiker smelten in een pan op kleine gasvlam
De rest van de suiker in twee gedeeltes toevoegen en het geheel laten smelten en bruin kleuren
Roomboter toevoegen en doorwerken en op een gesmeerde plaat uitgieten.
Koud laten worden, fijn rollen en eventuel zeven
-------------------
Geroerd spuitdeeg maken
Roomboter met de machine (mixer  e.d.) gladroeren
Suiker en citroenrasp toevoegen en doordraaien
Ei toevoegen en doordraaien
bloem doorspatelen
Noga toevoegen en doorspatelen en daara direct in rozetten opspuiten
Baktemperatuur +- 170 graden
Uitkomst 12 per 100 gram

Veel plezier ermee
Groetje Bert :Y