Onderwerp: Gluten- en melkvrije Paastulband+recept!
Deze paastulband heb ik vanmorgen gemaakt. Eens een keer iets wat ik zelf ook kan eten...nou het smaakte heel lekker!!
Hier het recept...
Ingredienten:
200 gr fijne suiker
200 gr rijstebloem (van toko)
1 el wijnsteenzuur (bakpoeder)
1 el maizena (NIET VAN KOOPMANS)
4 eieren
1.5 dl plantaardige olie
theelepel vanille-extract
50 gr rozijnen
handvol gedroogde abrikozen
Bereidingswijze:
Rozijnen in bakje samen met gekookt water laten weken. Abrikozen in kleine stukjes knippen.
Eieren en de suiker en vanille-extract 10 minuten op hoge snelheid kloppen. Daarna alle droge en vermengde ingredienten bij het eier-suikermengsel voegen. Voorzichtig de olie erbij en alles voorzichtig
vermengen. Rozijnen uit water halen en droogdeppen met een stuk keukenrol. Rozijnen, abrikozen en 1 el rijstebloem door elkaar husselen, en vervolgens door het beslag roeren.
Beslag in een ingevette tulbandvorm gieten, ongeveer 1 uur/5 kwartier in een voorverwarmde oven van 150 graden celcius.
Succes ermee, het is zeer de moeite waard!
Groetjes van Josje