1 Laatst bewerkt door Adrienne (20-03-2011 09:21)

Onderwerp: [HOWTO] taart met openslaande punten

Op verzoek heb ik deze keer wat foto's gemaakt van (bijna ;) ) alle stappen tijdens het bekleden van mijn taartje. Ik kan alleen laten zien hoe IK het doe: heb alles alleen afgekeken en tips van anderen op dit forum gevolgd, dus als anderen nog aanvullingen hebben: GRAAG!

1. Taart heeeeel dun besmeren ( echt alleen om te laten plakken), en daarop een rondje in de binnenste kleur, iets groter dan de opening die je uiteindelijk wilt maken.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SY6ZOWBI.jpg

2. De bovenkant rondom opvullen met botercreme tot op de dezelfde hoogte als het rondje:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-TSD8IHAD.jpg

3. Dan een rondje knippen van bakpapier zo groot als je uiteindelijke opening, met in het midden een klein gaatje geknipt ( Foto vergeten te maken :rolleyes:)

4. De hoeveelheid voor je bekleding in twee delen kleuren, van de binnenste kleur heb je iets minder nodig dan van de buitenste. (Ik heb hier best veel gedaan, mag eigenlijk nog wel wat minder):
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZMYSHG88.jpg

5.Leg de buitenste kleur bovenop de binnenste,
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GGYAQIS8.jpg

en even aandrukken.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BWPQGEJZ.jpg

6. Dan uitrollen en je taart ermee bekleden. In het midden aangeven tot hoever je de punten wilt uitsnijden. Ik had hier - dacht ik- heel lichtjes een rondje getekend, maar dat bleef je toch nog wel zien. De volgende keer doe ik dus maar alleen wat puntjes om de maat aan te geven:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-WYDOSFRD.jpg

7. Met een superscherp mesje de punten lossnijden tot aan het bakpapiertje. Dit moet wel heel voorzichtig anders zie je de lijnen terug in de onderste bekleding! ( Sprak zij uit ervaring ;) )
http://www.mijnalbum.nl/Foto-4XAVWORF.jpg

8. De punten openslaan en mbv een mespuntje of tandenstoker het bakpapiertje iets oplichten
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BZVFDD6P.jpg

9. Dan voorzichtig het papiertje eruit trekken:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-JOXNGVIY.jpg

10. En klaar is Klara:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-FW6TNKEK.jpg

Succes!!

[edit]
Vicarth had een goeie tip:

Vicarth schreef:

Enige aanvulling (als het hierboven al niet staat): als je de bureaumat van Ikea of een tafelzeil gebruikt om op uit te rollen en zo de fondant op de taart te leggen, dan moet je de binnenste kleur bovenop de hoofdkleur leggen.

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

2

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

jeetje wat goed uitgelegd

Thanks!!

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

3

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

heel duidelijk had hem als eens gelezen, maar foto's is helemaal perfect
dit ga ik ook eens proberen

4

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

GEWELDIG, BEDANKT. Life can be so easy.

5

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Goede how to :thumb:
Die wil ook al lang es maken, kvind het alleen zo'n hele hap marsepein/fondant dat je dan naar binnen krijgt he.

Groetjes, Carolien           
*Klik hier* voor mijn website, en hier om echt al mijn baksels te zien!

6

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

CarolienS schreef:

kvind het alleen zo'n hele hap marsepein/fondant dat je dan naar binnen krijgt he.

Als je het op deze manier doet is je bekleding precies even dik als wanneer je de taart gewoon zou bekleden ;) Dus... niets houdt je meer tegen! :D
Ik kijk uit naar je taart!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

7

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

He, ja, je hebt gelijk :D
Bij een andere how to was dat wel een dikkere laag.
Nu houdt me idd niks meer tegen ;) !
Misschien probeer ik het wel bij kerst!

Groetjes, Carolien           
*Klik hier* voor mijn website, en hier om echt al mijn baksels te zien!

8

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Ziet er super uit! Heb hem in mijn favorietenmapje opgeslagen dat bedoeld is voor "als-ik-tijd-heb-toestemming-vragen-en-bij-de-howto's-op-de-site-plaatsen' :o

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Marianne schreef:

-toestemming-vragen-en-bij-de-howto's-op-de-site-plaatsen' :o

Marianne, als je ooit iets van een how-to van mij ziet: nooit toestemming vragen hoor! Ik weet dat je veel te weinig tijd hebt, en daarom wilde ik je er niet mee lastig vallen en zet ik ze maar zo op de site.

Zoals ik al eerder zei, ik heb heb alles, maar dan ook echt ALLES van deze site gehaald wat ik tot nu toe geleerd en gemaakt heb, en als ik iemand een handje kan helpen door een how-to ( op mijn manier dan ;) ) dan met heel veel plezier.

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Wat een goeie en duidelijke uitleg, zeg!

heel erg bedankt!

11

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

wauw super :)

12

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Heel goed uitgelegd !! Dank je wel !

13

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Heel netjes gedaan hoor! En het papiertje (van de zogeheten 'vergeten-foto') zien we nog 2x, dus dat is toch helemaal niet erg. Als je niets had gezegd, had ik hem echt niet gemist hoor!  Prachtige uitleg! Ik zet hem dus even bij mijn abonnementen!

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Deze uitleg is echt heel goed, dank je!!!

15

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Fantastisch meid heel duidelijk ik heb het opgeslagen.Als ik niet brutaal ben misschien nog een how to van het beertje?:Y O-)

groetjes van Ann

16 Laatst bewerkt door Adrienne (06-12-2008 21:41)

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Een beertjes-howto heb ik nie :nooo
Ik heb gewoon wat dingetjes gecombineerd: Aine2's Howto voor een teddybeertje: http://uk.youtube.com/watch?v=YJSRUlLZows

een plaatje van een ijsbeer-knuffel http://images.google.nl/imgres?imgurl=h … l%26sa%3DG

en het snuitje heb ik afgekeken van Debbie Brown.
En dan inderdaad, zoals je al gezien had bewerken, met zo'n tule badspons
Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

17

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Goed hoor!!! Erg duidelijk met de foto's erbij. Maakt het toch duidelijker dan een geschreven how to. Het spreekt wat meer zeg maar!

Ga het ook snel eens proberen!

18

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

SUPER BEDANKT Dat ga ik zeker een keer proberen!!!!!!

19

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Superhandig, bedankt! Ik las elke keer die how-to's maar ik kon me er op de een of andere manier toch geen voorstelling van maken hoe het nou moest of eruit zag :P Ben niet blond haha, maar ik snapte het gewoon voor geen meter!
Maar nu wel gelukkig :)

Groetjes Laura!

20

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

super fijn die uitleg! thanks for sharing! handig ook om de 2 kleuren in 1 x uit te rollen, zo heb je geen overgangs naden, daar was ik zelf nooit opgekomen!

kijk ook eens op www.brenniescakehouse.nl voor al mijn taarten, workshops en zelf gemaakte mallen welke ook te koop zijn.

21

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

handig hoor! Ga het ook eens proberen

Hier worden creatieve dromen werkelijkheid..
www.creatievedromen.nl

22

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Wat een goeie, duidelijke how to!Helemaal super, k ga hem gelijk opslaan.

groetjes mariska

23

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Heel duidelijk zo.... Altijd handig met foto's erbij!!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

24

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Hartelijk dank voor deze duidelijk how-to. Ga het zeker eens proberen na te doen.

Groetjes en allemaal veel creativiteit toegewenst door DORIEN
http://www.mijnalbum.nl/album=v6vmltxe

25

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Ja ik ook! Het wordt een kersttaart!

groetjes Syl