1

Onderwerp: [HOWTO] Taartbloem

Sommige vroegen om de uitleg van de bloem, nou bij deze dus. Ik heb hem maar hier geplaatst anders wist ik het ook niet.

Ik heb het recept van Granny W gebruikt voor gumpaste, al een heletijd geleden gemaakt en nu dus weer de gumpaste gebruikt.

Eerst het Ikeabolletje van 12 cm bekleed met gewone rolfondant.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MGEUDQU4.jpg

De gumpaste verwarmen in de magnetron en uitrollen tot een paar mm dikte, ronde uitsteker van 5 cm gebruikt voor de buitenring en een ronde van 3 cm voor de binnenring. Niet teveel ringen tegelijk uitdrukken want als de gumpaste weer koud is is het veel moeilijker bewerken. Ringen doormidden snijden.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3O4MWALK.jpg

Halve ring uitrollen tot zeer dun, met de achterkant van een penseel o.i.d..

http://www.mijnalbum.nl/Foto-6AQOEHLV.jpg

Omdat de vorm al rond is krult de gumpaste al van zichzelf, de gekartelde rand komt er vanzelf aan.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-I6QJW3A4.jpg

Nu het bolletje onderaan insmeren met een kwastje met water, en de krul ertegen aan draperen. Met de achterkant van een kwastje kan je hem wat vastduwen, en daarna de rand die tegen het fondant aanligt weer insmeren met water. Ik heb stukjes van een autospons gesneden (action 8 stuks, € 1.50) en deze als steuntje gebruikt. Zo naar boven werken totdat de bol bijna bekleed is, de laatste paar krullen vouw je in je hand bij elkaar en laat je (de fondant goed nat maken) in het laatste open stuk vallen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QHAAT86F.jpg

De taart nu goed laten drogen en met behulp van een pinset alle stukjes spons eruit halen. En klaar is je bloem. Ik heb alleen voor botercreme als vulling gekozen omdat de taart een hele tijd buiten de koelkast is.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-T4MEPKEV.jpg

veel plezier met maken

2

Re: [HOWTO] Taartbloem

Oh.........wauw! Idd wat een werk maar ik sla um wel op!!!
Bedankt.

3

Re: [HOWTO] Taartbloem

Wauw

Wat een super mooie taart zeg!!!!

Jessica

4

Re: [HOWTO] Taartbloem

Wat ziet dat er gaaf uit!!!!!!!!!!!!

5

Re: [HOWTO] Taartbloem

Ooh wat een duidelijke how to zeg. Slim om er gelijk allemaal foto`s van te maken. Vooruitziende blik? Dat we dat wel zouden willen weten?
Goed gedaan.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

6

Re: [HOWTO] Taartbloem

He perfect zeg! Ga hem opslaan hoor!

Re: [HOWTO] Taartbloem

Nee hoor Jolanda, gewoon even een laagje fondant om de vorm gedaan en vlug wat foto's maken.
Helaas was ik niet zo slim om het meteen te doen.

Re: [HOWTO] Taartbloem

Ziet er hartstikke leuk uit!!
Bedankt!!!

9

Re: [HOWTO] Taartbloem

Brabantsetaart schreef:

Nee hoor Jolanda, gewoon even een laagje fondant om de vorm gedaan en vlug wat foto's maken.
Helaas was ik niet zo slim om het meteen te doen.

Ooowh dus je heb gewoon nog eens gedaan. Wat enorm lief zeg. Dank je wel.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

10

Re: [HOWTO] Taartbloem

super!!!!

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

11

Re: [HOWTO] Taartbloem

Hoe kom je erop..prachtig!!

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

12

Re: [HOWTO] Taartbloem

Wat een goede uitleg...deze sla ik even op...bedankt ;)

"Het is altijd een feestje met elk Ti-Ta-ToverTaartje"
Groetjes, Dolores...  www.ti-ta-tovertaartjes.nl

13

Re: [HOWTO] Taartbloem

Pieuw, wat een werk!!
Maar het resultaat is helemaal geweldig!! :Y

14

Re: [HOWTO] Taartbloem

wauw, wat een werk maar wat een geweldig resultaat :)
leuk :)

15

Re: [HOWTO] Taartbloem

heeeel mooi ,ik ben wel zot van bloemen

16

Re: [HOWTO] Taartbloem

prachtig!

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

17

Re: [HOWTO] Taartbloem

wat leuk zeg !!!
wel veel werk lijkt me maar heb hem opgeslagen :D

groetjes no

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

18

Re: [HOWTO] Taartbloem

Hoe lang ben je met het versieren van dit bolletje nu bezig?

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

Re: [HOWTO] Taartbloem

4 uur :lol:

20

Re: [HOWTO] Taartbloem

wauw!!

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).

21

Re: [HOWTO] Taartbloem

Oeps, dacht dat ik alles al een keer voorbij had zien komen, maar deze!

Wat een toppertje

22

Re: [HOWTO] Taartbloem

Gaaf....bedankt....even opslaan...:thumb:

23

Re: [HOWTO] Taartbloem

Wat is ie toch leuk!
Is de taart nog wel lekker om te eten?

24

Re: [HOWTO] Taartbloem

heel mooi, maazr is gumpasta dan eetbaar??

25

Re: [HOWTO] Taartbloem

gumpaste is eetbaar
in amerika, engeland, zuidafrika najagewoon in het buitenland maken ze alle decoratie van gum-, moddeling- of mexican paste. daarom werken sommige cutters ook niet met marsepein. je kunt ervoor kiezen om de decpratie eraf te halen, maar bij dunne decoratie hoeft dat niet, bijv patchworkcutters

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs