1 Laatst bewerkt door José (23-06-2007 12:04)

Onderwerp: [HOWTO] gele chocoladetaart

Toen ik 2 weken geleden een blauwe chocoladetaart gemaakt heb, kwamen er wat vragen hoe ik dat nou gedaan had. Toevallig heb ik net een gele gemaakt en dacht laat ik eens wat foto's maken om hier te plaatsen. Bij deze dan. We beginnen uiteraard met het smelten van de chocolade, niet in 1 keer, maar in stapjes van 15 a 20 sec op 750 a 850 watt en tussendoor steeds roeren. Als het bijna gesmolten is dan haal je het uit de magentron en roer je totdat alle stukjes gesmolten zijn. In de tussentijd knip je een stuk bakpapier op maat zodat het precies om de taart heen past.  Daarna heb ik een klein deel van de chocolade geel gekleurd, maar dit kan uiteraard elke kleur zijn. Het geel in bijv. een cornetje en figuren of strepen maken.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RINBKCAU.jpg

Dit laat je goed stollen, ik heb het even in de koelkast gedaan. Wacht tot het hard genoeg is voordat je de witte chocolade eroverheen doet.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QYNGLKIC.jpg

Goed verdelen over het bakpapier.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-Q3KGO6TS.jpg

Hierna gelijk om de taart heen leggen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GEQ8VULF.jpg

Dit gaat zo in de koelkast om hard te worden, hierna voorzichtig het bakpapier eraf halen.

De bovenkant van de taart:

Gele en witte fondant in cirkels leggen...

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3SKT3NNV.jpg

...en rollen maar

http://www.mijnalbum.nl/Foto-NU8SPD38.jpg

Dit leg je in de taart en snij je voorzichtig op maat.

Het eindresultaat van de taart staat in de taartenparade!!


Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag!

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

2

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

leuk effect. ga ik ook eens proberen

Groeten Nathalie

3 Laatst bewerkt door Kellyke (23-06-2007 07:51)

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GSR78KTS.jpg

Hem hier ook even plaatsen :)  en de blauwe:

http://www.mijnalbum.nl/Foto=GON67V4N

4

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

kleine tip, effe de chocolade de tijd geven( paar minuutjes) om een beetje op te stijven  (ik wacht tot hij niet meer blinkt)  dan loopt hij niet van het papier af en dit werkt veel gemakkelijker...

en ook smeer ik heb met een spatel een beetje dunner open.

maar ik heb tot nu toe nog niet met twee kleuren gewerkt, doe je dit met gewone wilton kleurgel of met speciale?

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

5

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

belluna schreef:

en ook smeer ik heb met een spatel een beetje dunner open.

maar ik heb tot nu toe nog niet met twee kleuren gewerkt, doe je dit met gewone wilton kleurgel of met speciale?

Ik smeer het het met een spatel alleen "dunner" als ik strepen op het papier trek van kleurstof zodat de kleuren goed vermengen, zoals bij deze taart. Dit is dus gewoon wat kleurstof op het bakpapier, chocolade erover en met een cocktail prikker strepen trekken.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XWQ3TK3S.jpg

Dit doe ik niet als ik stippen of iets dergelijks met een andere kleur zet, want dan gaat het effect verloren en smeer je de gekleurde chocolade erdoorheen. Dus hier gewoon zo rustig mogelijk eroverheen gieten en niet teveel met de spatel erop.

O ja ik werk overigens met afgekoelde chocolade.

Kleuren doe ik met van alles, de blauwe is met vloeistof gedaan en de gele met wilton gel. Let wel op dat vloeistoffen de chocolade dikker maken.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

6

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

wat bedoeld ge met: kleurstoffen maken de chocolade dikker?

7

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

Kellyke schreef:

wat bedoeld ge met: kleurstoffen maken de chocolade dikker?

Als je vocht, bijv. water, gekleurde vloeistof o.i.d. bij de gesmolten chocolade doet, wordt het steeds dikker. Dus hoe meer vocht hoe dikker het chocolade wordt en dan kun je er bijv. een mooi randje mee spuiten rond je taart, of als je het nog dikker maakt kan je van die choco kruimels maken zoals op de blauwe taart (dit doe ik wel met de hand trouwens, die kruimels maken)

Let er wel op dat je het vocht druppelsgewijs toevoegd, want het dikker worden gaat vrij snel!

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

8

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

Serieus?? dat lijkt zo .. ONLOGISCH :s

maar het kan wel verklaren waarom mijn chocolade ineens

9

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

Kellyke schreef:

Serieus?? dat lijkt zo .. ONLOGISCH :s

maar het kan wel verklaren waarom mijn chocolade ineens

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

10

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

[quote=Jos

11

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

wat een kunstwerken :) wow :) super thanx :)

12

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

Nog een tipje: in plaats van bakpapier doorzichtig kaftpapier gebruiken. Dat is wat steviger dan bakpapier en krijg je een strakkere rand.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-S3SNULH8.jpg


Mooie duidelijke how-to :thumb:

13

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

ik moet dit echt proberen!!!

Be in love with what you have

14

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

Dat ga ik absoluut een keer doen! Zo gaaf dit effect!

Jouw taart is goud waard...
dus bak eens voor A Sister's Hope t.b.v. borstkankeronderzoek.

15

Re: [HOWTO] gele chocoladetaart

Bedankt José voor deze how-to!! Ik heb het inmiddels vaker toegepast en het geeft telkens weer een supergaaf effect.  :thumb:

Berichten [ 15 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [HOWTO] gele chocoladetaart