1

Onderwerp: Cakejes met smaakjes

Ik heb het verzoek gekregen (in de vorm van een grapje, maar ik ga de uitdaging graag aan!) om cakejes met een smaakje te bakken, bijv. mokka, cointreau, grand marnier of zo. Nou vraag ik me af waar ik het best aan doe: smaakje toevoegen aan het beslag of cakejes tremperen? Iemand ervaring met het

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

2

Re: Cakejes met smaakjes

ik doe het in het beslag zelf en dan bakken, maar moet zeggen dat ik tremperen nooit gedaan heb dus kan geen echt oordeel geven qua verschil.

ik ben tevreden met hoe ik het doe.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

3

Re: Cakejes met smaakjes

Misschien het makkelijkste om dat erna te doen anders heb je (ik weet niet hoeveel smaken en cakejes je moet maken) allerlei verschillende beslagjes en anders als je het erna doet maar 1 kom met beslag... Snap je het nog??

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

4 Laatst bewerkt door Ikkie (29-03-2007 15:11)

Re: Cakejes met smaakjes

Ik zelf heb de ervaring dat als je het door het beslag doet de smaak beter uitkomt
Bij tremperen gebruik je verhoudingsgewijs toch minder
Wel de smaak  iets overdrijven hoor, want het valt toch wat weg.
cointreau en grand manier hebben ongeveer dezelfde smaak
alletwee sinasappel.

Maar idd als je 1 kom beslag hebt!!!!!!
En de cakejes dan trempeert met verschillende smaken.

Weet je wat me ook een uitdaging lijkt???
rode cakejes die naar sinasappel smaken, of groene cakejes die naar aardbei smaken, etc

cateren is ook gebakjes maken :)

5

Re: Cakejes met smaakjes

Oh, misschien doe ik dan wel cointreau

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: Cakejes met smaakjes

mokka creme?
makkelijk zat
botercreme maken
opgeloste oplos koffie erdoor
wel even zoeten
klaar

cateren is ook gebakjes maken :)

7

Re: Cakejes met smaakjes

ook leuk ,
botercreme kleuren, smaakje en nootjes erdoor

cateren is ook gebakjes maken :)

8

Re: Cakejes met smaakjes

ik maak gewoon ineens al het beslag,en verdeel dat dan over een paar schalen (zoveel als ik smaakjes wil ) en voeg de smaakjes toe!! meestal bak ik er 12 van elke smaak!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

9

Re: Cakejes met smaakjes

he das ook een optie!!!!
ik blijf altijd met teveel cakejes zitten
bedankt

cateren is ook gebakjes maken :)

10

Re: Cakejes met smaakjes

Ikkie schreef:

ik blijf altijd met teveel cakejes zitten

Hmm... dàt is hier nou weer nooit een probleem :+

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: Cakejes met smaakjes

kan je geen mini gebakjes maken, doorsnijden en rijkelijk trempreren met een dun laagje mokka tussen en rond en dan afwerken met bvb chocoladeschilfers tegen de zijkant en iets leuks boven op?

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!