1

Onderwerp: cake deeg - recept van de site mislukt...

als oefening heb ik vandaag het recept 'basis voor taart' van de site geprobeerd. het is mislukt, de bodem is heel raar dik geworden. ik heb lang gemixt (tot het lichtgeel en dikkig was), in een vetvrije kom, in een aanrechtbak met heet water en temp. langzaam opgevoerd. wat is er verkeerd gegaan??
ik overweeg nu om het recept uit HET boek te maken. is dat beter?
help!
een beginneling

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

2

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

Wat heb je met de bloem/maizena gedaan nadat je ei en suiker had gemixt? Heb je dat er door gemixt of doorgespateld? Want dat laatste is de bedoeling, je moet het er niet door mixen.
Hoe lang heb je ei/suiker gemixt? Zelf laat ik de kom echt wel 10 minuten draaien nu (gelukkig hoef ik de mixer niet meer vast te houden, kreeg er altijd een lam handje van ;)).

Het recept uit het koekjes-boek heb ik nog nooit geprobeerd, geen idee hoe dat uitpakt..

groetjes,
Marianne

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

dank voor je antwoord! ik heb eht erdoor gespateld. maar ikdenk dat ik de eieren + suiker niet langer dan een minuut of 5/6 gemixt heb.
ik wil een ronde taart bekleden met marsepein. is een cake met boter dan niet gewoon veel lekkerder en makkelijker?

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

4

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

Hoi Pinkie,

Als je de taart gaat bekleden met marsepein en ook nog lekker gaat vullen, dan wordt het met cake met boter wel erg machtig. De cake van deze site is juist erg licht en luchtig. Maar smaken verschillen natuurlijk ook.
Succes ermee!

Groetjes Ciska

5

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

Ik had eerst ook dat recept gemaakt, en was ook vreselijk hard en het rees voor geen meter! Toen heb ik de biscuitmix besteld uit de webshop en ik wil NIKS anders meer! Ideaal en heerlijk spul! Je hoeft er alleen water en eieren bij te doen en 10 min mixen. Het rijst de pan uit.

Groetjes Kelly

6

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

Ik snap er niks van.... bij mij werkt het echt altijd als een tierelier? Ik gebruik h

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

ik heb in het begin ook wat gesukkeld met deeg dat niet wou rijzen. bij mij lag het vooral aan het mixen, ik deed het steeds op medium snelheid, ik was bang dat ik mijn deeg zou 'overkloppen ' zoals met slagroom. toen ik het toch voor de eerste keer op hoogste snelheid deed, zag ik al direct het verschil in deeg,  er lag veel meer in de kom, en toen wist ik dat ik goed bezig was.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

8

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

Ik denk dat ik toch te kort geklopt heb. Maar ik begrijp het niet helemaal, want het was wel heel 'groot'geworden en de consistentie + kleur van de beschrijving...
Ik ben daarna maar koekjes gaan bakken en die zijn wel goed gelukt!
Dank voor al jullie tips. Ik ga het vandaag nog eens proberen.

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

9

Re: cake deeg - recept van de site mislukt...

ik heb nu de biscuitmix van de shop gebruikt en gebakken in een ronde pyrex schaal van de blokker. het is prachtig en heel erg lekker geworden!
morgen bekleden en dan zet ik 'm bij de show off.

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO