1

Onderwerp: "Bevroren botercreme techniek"

Hallo,

Dit kwam ik ergens tegen en dacht dat het misschien goed was om hier ook even te plaatsen.

Zie :  http://www.webmall1.com/sweetdreams/frozbutter.htm

Groetjes Nicole
(p.s. als je die site verder bekijkt staan er nog meer dingen in uitgelegd)

2

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Ziet er erg makkelijk uit! Maar het is nu even te laat om zoveel engels te lezen en dan ook nog te begrijpen wat er staat (zo best is mijn engels nou ook weer niet)
Ga het morgen zeker lezen!

3

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Heel leuk om te lezen en te zien! In het boek van de whimsical bakehous doen ze dit met chocola (heel laag cacoagehalte, noemen ze wafer choclate), geweldige ervan is dat je het aan het eind omdraait, dus geen dikke bulten of uitgelopen stukken, ha :-) Ziet er zo met de botercreme ook erg leuk uit!! Wie weet voor de volgende taart....

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

4

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Ik heb hem helemaal zitten lezen en het klinkt erg leuk. Maar wat ik niet snap, ze hebben het over frozen buttercream. Maar als je het verder leest hebben ze het alleen nog maar over icing. Da's toch wat anders lijkt me. Of lees ik het nou niet helemaal goed? Iemand ervaring?

5

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Hoi wendy,
In America word bijna alles wat over de taart of cake gaat icing genoemd. Of het nou botercreme, royal icing of mascarpone(crusted cheese cream) creme of gewoon glazuur is.  Heel vroeger werden er nog geen kleurstoffen aan toe gevoegd, dus kreeg je een witte (ice) laag. Daar zou de naam icing vandaan komen.

Dus icing is een algemene term voor alle creme's en glazuren.

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

6

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Hai Wendy,
Ik heb het ook nog even gelezen en ja ze gebruiken die termen door elkaar heen. Buttercream icing wat ze later gewoon icing noemen maar het is wel van botercreme. De frosting bedoelen ze later als je de taart insmeert en dat is volgens mij die botercreme met eiwitpoeder die een beetje opdroogt, zo´n laagje erop komt, daar heeft Evelien ook een recept en uitleg over geschreven. Maar het plaatje is gewoon van botercreme die in de vriezer gaat.
Was trouwens leuk om jouw "research project" van de bloemen te lezen, was zelf ook al benieuwd naar alle namen maar ben dan een beetje te lui om alles te gaan zoeken ;-), dus bedankt voor het zoekwerk :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

7 Laatst bewerkt door wendy (07-05-2006 11:31)

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Hai Lara,

Met her risico om erg blond over te komen. ;)
Ik heb het nog een keer gelezen en zag een stuk lager inderdaad staan dat het crusted buttercream is. Er staat ook op waar je het niet mee mag verdunnen maar niet waar je het juist wel mee moet verdunnen. Je voelt hem al, waarmee verdun ik het dan wel? Weet jij (of iemand anders) dat?

O, en Lara, ik las net pas goed dat jij het Whimsical boek hebt.
Zou jij me daar mischien de basis opbouw van zo,n taart van kunnen door mailen?
De rest kan ik denk ik wel verzinnen maar hoe die opgebouwd wordt?
Ik weet niet of je in kan scannen natuurlijk maar zo ja . Alsjeblieft??????
Je hebt mijn E-mail adres, Ik hoor wel van je. Tot schrijfs. :) :) :)

8

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Hoi Wendy,

Als je even zoekt op het forum is er ook al e.e.a. over whimsicals gemaild met bijbehorende links. Misschien heb je er wat aan.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

9

Re: "Bevroren botercreme techniek"

Hoi Wendy,

In dit topic staan een stuk naar onderen twee linkjes van beschrijvingen van whimsical taarten:
http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … php?id=423

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes