1

Onderwerp: bewaren en bewerken icing

Kan je icing opnieuw bewerken nadat je het bewaard hebt in de koelkast?
Dus opnieuw mixen??
grt, mac:)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

2

Re: bewaren en bewerken icing

Hoi Magnolia,

Je hebt het toch over eiwit(poeder met water) en poedersuiker he? Als je het met poeder hebt gemaakt weet ik zeker dat je het gewoon weer kunt gebruiken, maar met eiwit weet ik het niet zeker, maar dacht het ook. En anders gewoon proberen...

Groetjes Evelien.

3

Re: bewaren en bewerken icing

Hao Evelien,

Ja ik heb het over eiwitpoeder. Was dus vandaag bezig met het maken van icing voor de vlinders.
De vloeibare icing is geen probleem. Alleen de royal icing voor het maken van bloemetjes lukt me gewoon niet.
De pieken die je moet hebben krijg ik dus niet. Heeel frustrerend allemaal.:x

Of mijn icing is te slap of hij is dan weer zo stijf dat ik niet kan spuiten, heel irritant!!!!

Ik heb nl. eiwitpoeder op basis van soja. Daar kwam ik dus later pas achter.
Omdat ik dus tot nu toe alleen maar hiermee gewerkt heb, weet ik niet of er verschil in zit als ik gewone (kippen) eiwitpoeder gebruikt.

Ik denk dat ik maar binnenkort met de icingmix ga werken (moet ik eerst dan nog bestellen).
Dat moet makkelijker zijn en dan kan ik ook gelijk zien of er verschil zit in de eiwitpoeders.

Ik vindt 't wel jammer allemaal, maar ik blijf wel positief :-) :-) :-) :-)

ciao, mac:)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

4

Re: bewaren en bewerken icing

Goedemorgen allemaal!!!:-D

Ik denk dat ik nu icing ga proberen volgens het recept hier op het forum.
Dus gewoon met eiwit i.p.v. poeder.

Weet iemand of er ook een verschil is als je icing maakt met 'gewoon' eiwit of gepasteuriseerd eiwit?
En nadat je de poedersuiker erbij heb gedaan, hoelang klop je dan door?

groetjes, mac:)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!