1

Onderwerp: recept chocolade bescuit

Kan iem. mij helpen aan het recept chocoladebescuit? Of is het ook mogelijk om cacao toe te voegen aan de bescuit-mix? en zo ja, hoeveel?

Ik wil graag de vulling maken met chocolademousse en/of chocoladebotercreme en bedekken met fondant.
Event. de taart helemaal bestrijken met botercreme (wit) en dan de fondant erop.
Anders schijnt het bruin zo door!

Wat zijn jullie tips voor de vulling?
Zelf denk ik aan chocolademousse anders wordt 't denk ik een te zoet geheel.

Aangezien dit mijn 1e chocolade bescuit taart wordt zijn alle tips welkom :-D

groetjes magnolia:)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

2

Re: recept chocolade bescuit

Hoi Magnolia,

Kort geleden is dat onderwerp langs geweest, kijk hier maar http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … php?id=322

Ik hoop dat je zo voldoende weet! Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: recept chocolade bescuit

Ik had laatst een chocolade 'cake zonder boter' uit de recepten gemaakt. Ik gebruikte 6 eieren, 180 gram suiker, geen maizena, 165 gram bloem en 30 gram cacaopoeder. Dat ging heel goed en was ook nog lekker.

Groetjes,

Lonneke

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

4

Re: recept chocolade bescuit

Inge dank je wel voor de link!
Ik wist dat ik het ergens gelezen had......

En Lonnes, welk formaat springvorm heb je gebruikt voor dat recept?
Ik heb een 4-kante bakblik van 24 bij 24 cm.  en een ronde springvorm van 20cm.Daar zou ik 'm graag in willen doen. (in 1 van de 2).

Greetings,
Magnolia :-)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

5

Re: recept chocolade bescuit

Tsja, uh... dat kan ik eigenlijk niet echt zeggen. Ik heb een kleine springvorm gebruikt (van 17.5 cm doorsnede) en een soepblik en een blik van doperwtjes. Ik moest een klein taartje met meerdere lagen maken, vandaar....

Groetjes,

Lonneke

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: recept chocolade bescuit

Jee........... Lonneke, dat ik daar nou niet op ben gekomen!! En ik me maar suf zoeken naar kleine bakvormen.......... conservenblikken!! Wat een goed en simpel idee!! :)
Krijg je dan trouwens de caker er wel nog een beetje makkelijk uit? (ribbels) en haal je de bovenrand er dan af of zo? Ik heb een gewone blikopener die het deksel er uit haalt, maar ik weet dat er ook bestaan die het deksel er, zeg maar, onderlangs afsnijden.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: recept chocolade bescuit

Hoi Mirjam,

Ik heb zelf idd wel zo'n blikopener die het deksel er heel netjes via de zijkant af snijdt zodat je een heel mooi glad randje over houdt. Verder ging het heel goed. De cakejes vielen er zomaar uit. Inderdaad wel wat ribbeltjes aan de buitenkant, maar als je het bestrijkt met botercreme en bekleedt met fondant oid zie je daar niks meer van. Ik had nog als noodplan verzonnen om de onderkant er ook nog uit te halen als de cake bleef plakken maar dat was helemaal niet nodig.

Je kan ook een conservenblikje van bijv. ananasschijven aan twee kanten opendraaien en dan heb je een mooie ronde uitsteker voor koekjes

Groetjes,

Lonneke

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

8

Re: recept chocolade bescuit

Hoi Inge,

Nog even over dat chocolade recept voor de botercreme;

In jou antwoord staan andere hoeveelheden dan bij de recepten.
Kan ik ook het recept aanhouden en dan op 100gr. roompoeder 12,5gr. cacao gebruiken?
Ik heb overigens niet de mix uit de webshop.

Alvast bedankt.

Groetjes Ciska

9

Re: recept chocolade bescuit

Hoi mac ,
ik heb laatst het recept voor een springvorm van 22cm omgerekend naar 4 eieren en werd mooi hoog En in de vormen van 24-26cm houd ik het basis recept van 5 eieren aan. voor de opvolgende maten doe ik meestal per maat een ei erbij( de rest naar verhouding aanpassen ;) )
bakze en groetjes Ria

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

10

Re: recept chocolade bescuit

Hoi Ciska,

Het resultaat van de mix met poedersuiker en water is 400 gram totaal. Op die hoeveelheid heb je dan dus 12.5 gram cacao nodig. Met jouw room (soezie??) maak je dan met 100 gram (+33o ml. mel??) 430 gram totaal. Dus dan zou je daar je hoeveelheid op kunnen aanpassen neem ik aan. Als je tenminste op die hoeveelheid weer 250 gram boter zou gebruiken (dus dan heb je weer 650 gram botercreme totaal). Het gaat dus om de verhoudingen, kijken even hoeveel jouw totaal is als je 100 gram mix gebruikt en probeer dan uit te rekenen wat je aandeel cacao moet zijn. Maar experimenteren kan ook altijd! Het kan ook niet zo erg mis hoor, een grammetje meer of minder is ook niet zo'n ramp volgens mij.

Succes!! Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

11

Re: recept chocolade bescuit

"een grammetje meer of minder is ook niet zo'n ramp volgens mij."

Haha!! Als ik wel eens een marmercake bak (gewone met chocolade beslag en dan een heel klein beetje door elkaar roeren) dan gaat er bij mij "ongeveer een scheutje" cacaopoeder doorheen. En het is altijd lekker :)

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

12

Re: recept chocolade bescuit

Nou, ik ga gewoon aan de slag en zie waar het taartje strand.

In ieder geval bedankt voor je antwoord.

Ik gebruik trouwens (d)roompoeder, ik haal het bij een molen in Oud-Zevenaar.
Daar verkopen ze heel veel mixen van brood, cake, koekjes, bavaroises en veel meer. Ik kan er altijd heel goed slagen.
Trouwens de biscuitmix uit de webshop, is dat moscovich of net iets anders?

Zodra ik wat speciaals heb gemaakt zal ik het wel op het forum zetten.

groetjes Ciska

13

Re: recept chocolade bescuit

Hoi Ciska,

De mix is moscovisch inderdaad. (D)roommix klínkt alleen al heerlijk :)

Succes en groetjes!

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

14

Re: recept chocolade bescuit

Dan heb ik nog 1 klein vraagje: :-D
Kan ik de hoeveelheid ingredienten  van een springvorm van Ø 24 cm. ook gebruiken voor een vierkante bakblik met dezelfde afmetingen?? Dus ook 24cm. bij 24 cm.
Of moet ik daar mijn hoeveelheden dan aanpassen!

Groetjes mac:)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

15

Re: recept chocolade bescuit

Een vierkant blik is groter dan een rond. Als je ongeveer 30% meer rekent zit je goed.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.