1

Onderwerp: vraagje over marsepein

Hallo,

Vraagje over marsepein. Ik weet dat je marsepein mooi kan laten glimmen door er eiwit over te smeren. Nou maak ik ook wel eens taarten voor anderen en dan is eiwit eigenlijk geen optie. Nu heb ik wel eiwit poeder, maar weet eigenlijk niet of ik daarmee hetzelfde effect zou krijgen als ik het bijvoorbeeld met water meng (ook geen idee wat de verhouding moeten zijn)
Doen jullie nog iets over de marsepein of laten jullie het gewoon zo?

2

Re: vraagje over marsepein

hoi marloes,
als ik marsepein gebruik dan laat ik het gewoon zo. Is ook mooier met foto's maken.
Bovendien als je de taart in de koelkast plaatst gaat ie al bijna glimmen door de condens. ;)

verder is het persoonlijk vind ik.
succes Ria

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

3

Re: vraagje over marsepein

Hoi Marloes,

Ik laat het ook altijd zo, dus zonder "glim". Ik weet dat je er ook gelei overheen zou kunnen doen, maar dan moet je wel de doorzichtige variant nemen. Dus gewoon taartgelei, volgens mij kun je het in de supermarkt kopen.

Succes! Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat