1

Onderwerp: idee ander soort taart

Hallo daar,
Van het weekend mijn eerste barbietaart gemaakt, was even zwoegen maar wel erg leuk om te maken. Alleen die botercreme... kon het er niet netjes opkrijgen... het was veels te dik, niet echt smeerbaar. Moet je de boter zachter laten worden (magnetron?) of gebruik je smeerboter of moet er meer melk bij????
In dan nog een probleempje... mijn zoontje Chris wordt in februari 5 en daar wil ik ook een crea taart voor maken... maar, hij houdt niet van cake en ook niet van marsepein. Heeft iemand ideeen om toch een soort spidermantaart of iets dergelijks te maken? Alvast bedankt.
Esther

2

Re: idee ander soort taart

Volgens mij heb ik mijn vraag bij het verkeerde hoofdstukje neergezet...
Kan ik hier ook antwoord krijgen of moet ik mijn vraag ergens anders plaatsen?

3

Re: idee ander soort taart

je zou ook een boterkoek kunnen bekleden met fondant. :)
t is maar een ideetje.

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

4

Re: idee ander soort taart

Dat is wel een idee, smaakt fondant anders dan marsepein?

5

Re: idee ander soort taart

Hoi essie, fondant smaakt inderdaad anders dan marsepein. Fondant is zoeter en aan marsepein zit meer 'smaak'. Dit omdat fondant vooral van suiker is gemaakt en marsepein van amandelen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag