1

Onderwerp: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Ik vroeg me al een hele tijd af wat het recept voor modeling chocolate (kneedbaar chocolade wat je kan uitrollen) was. Dit wordt veel gebruikt in het nieuwe programa Cake Boss.

Ik heb het recept gevonden!

120ml glucose
400gr pure chocolade

Smelt de chocolade au bain marie. Het kan ook in de magnetron, maar dan moet je heel veel roeren. Haal de chocolade van het vuur en roer tot alles goed gesmolten is, zonder klontjes.
Voeg dan de glucose toe aan de gesmolten chocolade, goed roeren tot één geheel. Je zal zien dat het vrijwel direct een bal wordt.
doe deze bal in plastic folie of in een diepvries zakje en leg in de koelkast.
Na een paar uur kan je stukjes hier af breken en goed doorkneden, de chocolade zal zachter worden en uitrolbaar.

Nu kan je lekkere versiering maken voor je taart, of voor de durvers het hele stuk uitrollen en een taartje mee bekleden.

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

2

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Hm....beetje jammer! Zie het nu ook in de recepten staan!  :/

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

3

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

vraagje, je gebruikt chocolade, wanneer dat warm wordt tijdens het kneden, gaat het dan ook afgeven?
of wordt dat voorkomen door de glucose?

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

4

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Je moet wel op veel vet uitrollen. Ik gebruik gewoon een bakspray ook op de roller.

Groetjes Peronne
www.tijdvoortaart.nl

5

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

ja oke, maar je krijgt geen gesmolten chocolade handen? ;)
en glucose, kun je zelf ook een suiker siroop oid maken, of moet het echt glucose zijn? (niet iets wat ik zomaar in huis heb zeg maar ;))

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

6

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Nee dat valt heel erg mee. Het wordt echt een beetje kleiachtig.

Groetjes Peronne
www.tijdvoortaart.nl

7

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

ahh oke

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

8

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Als je geen glucosestroop kunt vinden, kun je het ook zelf maken:

glucose stroop kun je maken door bij de drogist druivensuikerpoeder te kopen (zonnatura kost ca 2 euro voor 500gr) en als je 150gr druivensuiker en ca 120ml water samen aan de kookbrengt en een tijdje laat inkoken op zacht pitje tot het wat stroperig is, je houdt dan ca 125ml glucosestroop over. dit meng je bij de chocola en theelepeltje koud water er bij en roeren maar, niet opgeven het kan even duren voor dat het wat indikt.

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

9

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Top, bedankt voor het recept!
En als je nou een kleurtje wil??
Denk niet dat pure choco je kleurstof opneemt of wel..
Daar werken ze iig met heel veel kleuren!

zo hééérlijk ontspannend.....

10

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Als je witte chocolade gebruikt kan je wel kleurstoffen toevoegen!  :Y

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

11

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Natuurlijk.. had ik ook zelf kunnen bedenken   :o  :o
Heel erg bedankt!

zo hééérlijk ontspannend.....

12

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

de gangbare kleurtjes voor marsepein e.d. zijn niet zomaar gescikt voor witte chocolade.

deze wel: http://www.deleukstetaartenshop.nl/inde … Path=1_123

of je moet iets toevoegen aan de normale kleurstofjes, maar ik weet niet meer hoe het heet en kan het ook niet vinden in de shop, zoek nog even door :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

13

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

oe oe oe dat weet ik! flo coat :D
ergens gelezen :D

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

14

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

ja idd flo coat, had ik inmiddels gevonden, maar de webshop heeft het niet meer geloof ik.

chocoholic verkoopt het wel:
chocolate-dreams.nl/a-6809898/kleurstoffen/flo-coat

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

15

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

t en d ook

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

16

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Top dames, heel erg bedankt!

zo hééérlijk ontspannend.....

17

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

t en d verkoopt inderdaad flo coat, helemaal niet duur! Flesje is net zo groot als een flesje kleurstof van americolor.
Bedankt voor dit recept trouwens  :thumb:

18

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Help ik doe denk ik iets fout.

Ik heb zelf glucose gemaakt volgens het recept hierbiven. Chocolade gesmolten (wit) en de glucose erdoor gedaan (die was dik en caramel kleurig). Nu is mijn bol alleen niet echt homhogeen te krijgen en zeker niet vast. het is dus wel een bol en als ik het voorzichtig doorkneed gaat het kruimelen. i kheb het nu in de folie in de koelkast gelegd.
Is dit de bedoeling of nog te redden?

Groetjes,
Michelle

19

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

kun je ook van die dextrose tabletten fijnmalen of gelijk in het water doen?
is ook gemaakt van druivensuiker dacht ik!?

als dat zou kunnen moet je het niet aan adhd mensen geven hahaha die staan helemaal te stuiteren dan ;)

liefs ikkuhh

20

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

kakelbont schreef:

Help ik doe denk ik iets fout.

Ik heb zelf glucose gemaakt volgens het recept hierbiven. Chocolade gesmolten (wit) en de glucose erdoor gedaan (die was dik en caramel kleurig). Nu is mijn bol alleen niet echt homhogeen te krijgen en zeker niet vast. het is dus wel een bol en als ik het voorzichtig doorkneed gaat het kruimelen. i kheb het nu in de folie in de koelkast gelegd.
Is dit de bedoeling of nog te redden?

Groetjes,
Michelle

Ik heb ook zelf glucose gemaakt, maar die was zeker niet caramelkleurig... maar gewoon doorzichtige stroop.
Of je substantie nog te redden is, weet ik helaas niet!
Succes!!!

zo hééérlijk ontspannend.....

21

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

nee je hebt hem te lang laten doorkoken. je water is weg dan gaat het carameliseren.

liefs ikkuhh

22

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

ikkuhh schreef:

nee je hebt hem te lang laten doorkoken. je water is weg dan gaat het carameliseren.

Daar was ik al bang voor gezien de kleur. ik had alleen het idee dat het echt stroperig moet zijn, dus heb ik het laten staan. Het is heel lang doorzichtig geweest alleen was het nog heel waterig.
Toch dan bij de chocolade doen?

Mocht dit niet lukken iemand een idee waar ik glucose kan kopen?

groetjes,
Michelle

23

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Ik dacht ook dat het stroperig moest zijn, maar ik heb uiteindelijk alles de prullenbak in geflikkerd; was niets meer van te maken.
Me mam heeft vandaag glucosestroop bij de apotheek gehaald! 100ml voor €1  :D Daarvoor kan je het niet zelf maken; toch?

24

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

heeft ze wel gevraagd of dat bruikbaar is in voedsel?

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

25

Re: Modeling Chocolate / gezien in CakeBoss

Tuurlijk! Mam haalt ook altijd glycerine bij de apotheek; ook voor mijn taarten.
De apotheek begint intussen al te glimlachen als ze binnen stapt; dan weet ie dat ik weer iets nodig heb om taartenspul van te maken  :lol:
Het is dus wel 100% zeker eetbaar hoor; mam zegt het er altijd nog eens expliciet bij.