1

Onderwerp: icing zelf maken?

Hallo,

Is het mogelijk om icing zelf te maken, en hebben jullie daar een recept van voor me?

2

Re: icing zelf maken?

Hoi Rianne,

Er staat een recept op de site met "vers" eiwit. Dat kun je heel goed nemen. Er is nog een alternatief, met eiwitpoeder. Maar dat is niet overal verkrijgbaar. Je kunt deze variant wel langer bewaren overigens.

10 gram eiwitpoeder en 60 ml gekookt afgekoeld water. Los het poeder op in het water. Zeef 500 gram poedersuiker en meng daar (evt.) wat citroenzuur door, een mespuntje. Dit maakt je icing niet zo mierzoet. Als alternatief kun je trouwens ook wat druppels citroensap nemen. Mix de poedersuiker met het watermengsel, voorzichtig, want een handmixer kan erop vastlopen!!! Als het mengsel te dik lijkt te worden dan kun je voor de zekerheid ook even met de hand verder roeren. Mixen tot je punten kunt trekken waarvan alleen het uiteinde om mag krullen. En het moet goed glanzen. Zeker 10 tot 15 minuten mixen. Als het echt t

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat