1

Onderwerp: Mislukte cake

Hallo,

Ik heb me vol liefde gestort op het maken van een taart voor mijn dochter.
Het cake beslag zag er geweldig uit, ik heb het ook heel zorgvuldig gemaakt.
Na het bakken zag hete r geweldig uit, maar.... Bij controle bleek de cake niet goed gerezen te zijn. Hij was waar en glazig, helemaal niet luchtig.

Wat kan er mis gegaan zijn?

Nu moest ik als oplossing kant en klare cakes gebruiken, maar dat vind ik natuurlijk niet o leuk als zelfgemaate.

Gr

2

Re: Mislukte cake

Ik had dus ook een probleem met de cake...


hier mijn berichtje van gisterochtend:

Goedemorgen!!

Gisteravond voor het eerst het moscovisch recept geprobeerd :-(  (mislukt)

In het recept staat:
snijd de boter met een mes zeer klein, tot er een kruimelige substantie ontstaat

Mijn probleem is nu dat die kruimelige substantie blijft nadat ik het eigeel en eiwit er door heb gedaan. Ik heb dus klontjes in mijn beslag.

Ik heb het gewoon toch maar in de oven gezet (hoopte dat de boterklontjes misschien zouden smelten). Maar nu kwam ook nog eens het beslag niet omhoog (ben eerlijk gezegd vergeten er een beetje zout door te doen).

Heeft iemand een tip voor mij?

3

Re: Mislukte cake

Maartje ik weet niet welk recept jij hebt gebruikt, maar mijn kookboek geeft de volgende tips voor moskovisch gebak:

alleen zeer harde boter verwerken
dooiers met suiker z