1

Onderwerp: Waarom maizena in het beslag

Hoi ijverige baksters,

Mijn jongste hobbie heeft al tot veel hilarische mislukingen geleid....maar nu moet ik toch maar eens even mijn licht op gaan steken....

Waarom moet er maizena aan het beslag worden toegevoegd? En waarom wordt er niet gewerkt tot zelfrijzendbakmeel en/ of backing?!

Ik ben heel nieuwsgierig!

Hartelijke groet,

Bosnimf

2

Re: Waarom maizena in het beslag

Ik weet ook niet waarom dat moet, maar ik doe het altijd wel. Ik gebruik trouwens wel altijd zelfrijzend bakmeel, anders blijft het maar 'n platte taart. Oh en 'n eitje meer dan in het recept.

3

Re: Waarom maizena in het beslag

Hallo,

maïzena heeft een specifieke eigenschap om een bepaalde binding aan te gaan en maakt het resultaat meestal wat 'fluffiger'. Maar ik vind persoonlijk dat je gemakkelijk met zelfrijzend bakmeel kan werken ook. Elk zijn voorkeur zeker?

Groeten,
Evelyn

Wil je mijn website zien? www.koekentiene.net

4

Re: Waarom maizena in het beslag

In biscuit zorgen de eieren voor de luchtigheid, daarom heb je geen zelfrijzendbakmeel nodig. Over dat van de maizena heb ik het antwoord eens gelezen, zal eens zoeken. Het klonk in ieder geval logisch ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag