1

Onderwerp: welke verhoudingen??

Hallootjes!

Binnenkort gaat een vrienddin van mij bevallen en daar wil ik graag een geboortetaart voor maken.
Ik heb op deze site al wat inspiratie opgedaan. Dit zal mijn 1e taart worden:spannend he!

Nou vraag ik me af; als ik het recept gebruik luchtige taart (zonder boter) welk springvorm met welke doorsnee kan ik daarvoor gebruiken?

Als ik een kleine taart wil maken met doorsnee van 20 cm, kan ik dan alle ingredienten halveren?

En nog iets: welk recept wordt lekkerder gevonden door de thuisbakkers onder jullie?
De basis voor taart (zonder boter) of
luchtige taart (zonder boter)

Daar ben ik erg benieuwd naar.

Groetjes, groetjes! :-)

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

2

Re: welke verhoudingen??

Hoi Mac,

De vorm die je kunt gebruiken is rond 24, als je dan halveert zou je genoeg hebben voor rond 12 cm springvorm. Je moet dus even rekenen. Ik maak zelf taarten met de biscuitmix, die vind ik zelf altijd luchtiger nog als het zelf maken. Maar het is zeker het proberen waard. Aan de luchtige taart zonder boter zit een smaakje toegevoegd, dat zul je zeker merken. Ik zou zeggen, probeer ze gewoon allebei uit, er zal vast niemand klagen om te proeven ;-)

Veel succes! Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat