101

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Roomboter!

Vanille essence is idd gewoon in de supermarkt te koop. Kleine glazen flesjes

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

102

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Bedankt voor je snelle reactie Kadohke!

103

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Graag gedaan :D

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

104

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kadohke, kan ik de karnemelk vervangen?
Ik lust het nl niet....Of is de smaak minimaal in de cc?
Ben erg benieuwd naar dit recept,ik ga zo naar de winkel voor vanille essence!

pluk de dag!

105

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

israa schreef:

Kadohke, kan ik de karnemelk vervangen?
Ik lust het nl niet....Of is de smaak minimaal in de cc?
Ben erg benieuwd naar dit recept,ik ga zo naar de winkel voor vanille essence!

Dat proef je echt niet :)

Groetjes Laura!

106

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Dat proef je ECHT ECHT niet!!! Kun je niet vervangen. De zuur van de karnemelk heb je namelijk nodig voor het rijzen van de cc's! Zuur plus de bakingsoda!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

107

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ok dank je wel meiden!
Ik ga ze morgen maken  :thumb:

pluk de dag!

108

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Nou Ben vandaag op pad geweest voor de apelcider azijn maar niet kunnen vinden.
Waar halen jullie die?

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

109

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik heb hem van de week bij appie gehaald, was wel een grote AH!

110

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik heb op dit moment ook geen appelcider azijn. Ik wil ze vandaag heel graag uitproberen, want verveel me een beetje. Kan ik die nog vervangen of weglaten, iemand?

111

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

probeer maar gewoon te vervangen door normale azijn.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

112

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik heb het vervangen door frambozenazijn, ging prima.

113

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Can some help with translation...
300 g fijne suiker
200 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn

Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.

Whats this
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
and then the instructions...or is there an English version anywhere...
Thanks

114

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Use this one: http://sarahmeyerwalsh.wordpress.com/20 … -cupcakes/

They make the best!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

115

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

I would but dont like using cup measures as it never seems to work for me as my cup measure seems to be different to the USA measure

116

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

BLOEM/MEEL
30 gram = 1/4 CUP
60 gram = 1/2 cup
120 gram = 1 cup

BUTTER OR SUGAR
50 gram = 1/4 cup
100 gram = 1/2 cup
200 gram = 1 cup

CACAO
23 gram = 1/4 cup
45 gram = 1/2 cup
90 gram = 1 cup

LIQUIDS
1 cup = 0,237 liter
1 pint = 0,480 liter
1/4 pint = 0,120 liter
1 quart = 0,946 liter


Maybe this will help!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

117

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Wow Kadohke, wat ben je steeds behulpzaam op dit topic. Geweldig! :thumb:
Iedereen is zo razend enthousiast over deze cupcakes dat ik ze nou toch ook wel eens wil gaan maken. Maar ben ik nou de enige die in de war is geraakt door een vraag op de 1e pagina van dit topic?
Uit "300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)" zou ik afleiden dat ik ofwel 270g bloem + 30 g maizena moet nemen ofwel 260g bloem + 40 g maizena.

Maar de vraag was of 280g bloem + 40 maizena de bedoeling was en het antwoord was "ja". Dan kom ik uit op 320 g in totaal. :s

Of mis ik ergens een logica? :)

118

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Pffff...Freya...nou vraag je me wat!! :) Niet logisch in ieder geval. Ik kan je alleen zeggen dat ik voor dit recept gewone bloem gebruik, zonder de maizena!

...niet meer zo'n moeilijke vragen stellen hoor!! :D

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

119

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Surry, zal het niet meer doen :D. Het ging me er eigenlijk om of het nou veel zou uitmaken, maar als jij het zelfs helemaal zonder maizena doet, zal dat dus vast niet.

Nu nog even een bezoekje aan de toko en dan wil ik ze ook echt eens gaan proberen.

120

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Hallo,

Toch nog even 2 vragen, hopelijk zijn ze niet te moeilijk :D

Die roux, hoe dik wordt die bij jullie na het afkoelen? Ik sta net de frosting te maken en ik moest het spul (had het pannetje even buiten gezet om goed af te koelen) en moest de roux echt met een lepel uit de pan scheppen. De pan kon ik omkeren en dan bleef het nog zitten, zo stijf. Kon het met een mes in stukjes snijden bij wijze van.
Klopt dat wel?

En ook over de roux: ik krijg tijdens het koken al klontjes in de mix, hoe hard ik ook met een garde door mijn pannetje sta te kloppen. Hebben jullie dat ook, of doe ik misschien iets mis?
(heb net tijdens het mixen even een lepeltje uit de kom geproefd. Het smaakt zalig, maar zitten wel klontjes in, maar komt misschien dan toch ook doordat mijn roux te stijf is geworden na het afkoelen?).

De cupcakes zijn in elk geval prachtig gelukt, dus ik ben sowieso blij met het recept en alle goede adviezen!

121

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

De roux moet idd zo stijf zijn. Als je em iets minder stijf wilt, laat em dan iets minder lang inkoken.

Klontjes heb ik eigenlijk nooit. Je moet de bloem echt geod met de garde eronder kloppen als de melk nog koud is. Tijdens het opwarmen moet je heel vaak (vooral over de bodem) met de garde kloppen. De bloem zet zich af op de bodem, dus daar komen de klontjes ook vandaan.

Groetjes ;)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

122

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ha Kadohke, bedankt weer voor je snelle antwoord! Ik doe denk ik de volgende keer misschien iets minder bloem of iets meer melk dan ik nu had. Maar het klopt dan in elk geval wel dat de roux zo stijf is.

Het roeren had ik eigenlijk al wel gedaan zoals jij ook beschrijft, misschien de bloem er iets geleidelijker in doen, ik heb nu de kom met gezeefde bloem in 1x in de pan met melk gemikt.

Gisteren heb ik de cakejes uitgedeeld op mijn werk en er zelf ook een gegeten. En geen klontje meer te bekennen, dat is dus toch goedgekomen. En ik moet jullie helemaal gelijk geven: wat zijn deze cakejes subliem lekker! Ik wil eens gaan kijken of ze met dit recept ook in een gewone vanillevariant te maken zijn, dus zonder cacao en kleurstof. Het is wel een heel bewerkelijk recept, vooral ook met de frosting erbij, maar dan heb je ook wel geweldig resultaat. Ik ga ze zeker vaker maken en een taart ervan staat ook nog op het programma.

123

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Klinkt erg goed!
Ga ze ook maar es proberen!

Groetjes Suus

124

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

verdorie, heb ze net gemaakt,. maar ik heb volgens mij iets niet goed gedaan. Het smaakt wat droog en wat te veel naar bloem. Heb het even gecheckt en hebt niet te veel bloem erdoor gedaan.
Heb alleen geen kristalsuiker gebruikt (was op), maar bastaard :D suiker en toch stiekem kleurgel (vergeten te halen) met wat water erbij. he verdikkie....
ik weet niet of het aan mij ligt, trakteer ze morgen op mn werk omdat ik weg ga, aan de kinderen, ik doe wel net alsof het zo hoort... :S

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

125

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

ben benieuwd Tirz. Hoop dat ze smaken....voor de kids dan ;)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl