1

Onderwerp: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Weer een keer Macarons geprobeerd.
Ik had veel mango's gekregen van de buurman en dacht maak daar een vulling van en probeer de macarons maar weer om de vulling tussen te doen.
Het recept is van Tessa Mastenbroek en het is zo'n fijn recept.
Ik laat het ook geen half uur rusten want dat had zij ook een keer gedaan en dan nog lukken ze prima vind ik dus waarom laten rusten als het eigenlijk niet eens hoeft.

https://myalbum.com/photo/ualn6wSithFP/360.jpg

https://myalbum.com/photo/wVavObyGA19m/360.jpg

https://myalbum.com/photo/vZeBlIpKOuL5/360.jpg

https://myalbum.com/photo/J6yCgRiylqmj/360.jpg

https://myalbum.com/photo/OWCLQTLP2UYP/360.jpg

2

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Nou , jeetje ze zijn echt heel erg mooi gelukt en zien er perfect uit :thumb:

Altijd ruzie met dit koekje :rolleyes: ga het recept er is bij halen :)

3

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Ze zien er heel mooi uit! En klinkt lekker mango

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Dankjewel meiden :)
Hier het recept.

Macarons  van Tessa Mastenbroek
90 gr eiwit + 125 gr suiker
Mixen tot net aan stijf (niet te lang kloppen. Puntje van je eiwit mag omvallen)

Ik zeef niet, maar mag wel:
125 gr poedersuiker en 125 gr amandelmeel. Dit in 3 delen bij je eiwit beslag gooien en spatelen.
Na de 3e dump ga je macaroneren en ga je door tot je er linten van kunt trekken (of lava ook wel genoemd). En als je een kleurtje wilt toevoegen moet je dat bij je eiwit doen op het moment dat het nog net niet stijf is. En dan nog een halve minuut mixen ofzo.

Opspuiten en 30 min laten rusten. En na opspuiten lekker met je bakplaat rammen zodat alle luchtbellen breken en je beslag mooi glad trekt.

Ik heb ze gisteren meteen afgebakken maar normaal droog ik ze ook eerst!

Ik gebruik de franse methode en bak ze op 125 gr voor 20 minuten.

Ik gebruik bakmatten van silikomat en merkloze van ebay (er zit duidelijk kwaliteitsverschil in!) En bakplaten van Albert Heijn (alleen te bestellen via je winkel of online)

Kleurstoffen die ik gebruik zijn van:

- dust (rainbowdust)
- gel (progel)

5

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Ziet er professioneel uit en de smaak klinkt heerlijk!!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

lady-vall schreef:

Ziet er professioneel uit en de smaak klinkt heerlijk!!


Ik hou niet zo van mango want heb er liever ganache in ofzo met een smaakje :)

7

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Dank je wel voor het recept, kon het niet vinden op internet :thumb:

Ga het nog is proberen , hopen dat ze lukken :think:

Re: Macarons met Mango/witte Chocoladevulling

Baklataart schreef:

Dank je wel voor het recept, kon het niet vinden op internet :thumb:

Ga het nog is proberen , hopen dat ze lukken :think:


Graag gedaan hoor en ik geloof ook niet dat het op internet staat.
Ze had het destijds gedeeld op facebook :)