1

Onderwerp: gepasteuriseerd eiwit / macarons

Hallo,

in een boek las ik dat je gepasteuriseerd eiwit kunt gebruiken voor macarons.
Dat lijkt me handig, dan hoef je niet in het voren eiwitten te laten rijpen, dus oud eiwit te hebben.
Nu is mijn vraag:
Hoe lang van te voren haal je dit uit de koelkast, dus hoe lang duurt het voordat het op kamertemperatuur is, een uurtje?
En dek je het dan af met plastic folie? (Ik gebruik niet meteen de hele fles).

Of warm je het op in de magnetron? En zo ja, op welke stand en hoe lang dan?


Ik weet dat sommigen ook vers eiwit gebruiken, maar ik ga voor een zo goed mogelijk resultaat dus neem de gok niet.

Re: gepasteuriseerd eiwit / macarons

De eieren die je in de supermarkt koopt zijn meestal al 6 a 8 weken oud dus is het niet echt noodzakelijk om je eiwit oud te laten worden.

Als je toch gepasteuriseerd eiwit gebruikt hoef je het niet op temperatuur te laten komen omdat de hoeveelheid die je in 1 keer verwerkt klein is.

Wij hebben vers en oud eiwit vergeleken en wij zien geen verschil in resultaat.
Alleen als je het eiwit te lang opklopt is er verschil.

Beter korter dan te lang. Wanneer je te lang opklopt zie je witte stukjes( schiften van het eiwit) na het mengen met de broyage.

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: gepasteuriseerd eiwit / macarons

Hoi,

ik ben blij met jouw uitgebreide reactie. Dank je wel.

4 Laatst bewerkt door Nokkie (10-01-2017 21:36)

Re: gepasteuriseerd eiwit / macarons

.