1

Onderwerp: Ervaring abricoteren.

Heeft iemand ervaring met abricoteren?
En wel eens gebruikt om de taart af te smeren en dan fondant/marsepein erover?
Lees op dit forum en andere berichten via google verschillende meningen.
Ik hoor graag wat jou ervaringen zijn?!

2

Re: Ervaring abricoteren.

Ja, mijn allereerste taart heb ik gemaakt volgens het boek van Petra Achtien, en zij smeert af met jam in plaats van botercreme. Ging prima. Maar ik had wel zeelandia-marsepein. Dat smelt bijna nooit.

Tieneke

3 Laatst bewerkt door lang delftje (09-08-2016 07:15)

Re: Ervaring abricoteren.

Als je wil abrikoteren heb je wel goede moes nodig.
Deze maak je met 1 deel abrikozen pulp 90/95 ( dit betekent 90 tot 95 % rijpe abrikozen) en 1 deel suiker.
De abrikozen passeer je zodat de vezels eruit zijn.
Dit weeg je en voeg dezelfde hoeveelheid suiker toe.
Dit kook je tot 106 gr.
Als dit gedaan is heb je een drogende moes die goed dekt.
Deze moes is in de vriezer te bewaren.
Voor het gebruik even verder inkoken.
Deze moes lost ook niet op en hier kan je dan fondant overdoen.

http://www.limburgsbakwinkeltje.nl/a-37 … 0-95-5ltr/

Als je zondigt zondig dan lekker