26

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

baklataart heb je caramel smaakstof gebruikt?

27

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Nee ik had zelf karamel gemaakt :D

Maar smaakstof kan ook hoor :)

28

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Hai, ik weet dat dit al een oud topic is maar in de hoop dat Baklataart dit toch ziet:
mogen we het recept dat jij gebruikt hebt voor de karamelvulling?

29

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Nokkie schreef:

Hai, ik weet dat dit al een oud topic is maar in de hoop dat Baklataart dit toch ziet:
mogen we het recept dat jij gebruikt hebt voor de karamelvulling?


ja hoor ik zie het :lol:

ik heb gewoon karamel gemaakt en dat door de enchanted cream gedaan.

ik gebruikte dit recept van rudolph voor de karamel:

150 gr. suiker
100 ml room
75 gr boter
mespunt zout.

suiker beetje voor beetje laten smelten afblussen met warme room dan van het vuur de boter erdoor roeren.
laten afkoelen en dan naar eigen smaak door de enchanted cream roeren.

ik hoop dat je er wat aan hebt het is in elk geval erg lekker :9  :9

30

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Hier heb ik zeker wat aan, dank je wel!!!

31

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Baklataart schreef:
Nokkie schreef:

Hai, ik weet dat dit al een oud topic is maar in de hoop dat Baklataart dit toch ziet:
mogen we het recept dat jij gebruikt hebt voor de karamelvulling?


ja hoor ik zie het :lol:

ik heb gewoon karamel gemaakt en dat door de enchanted cream gedaan.

ik gebruikte dit recept van rudolph voor de karamel:

150 gr. suiker
100 ml room
75 gr boter
mespunt zout.

suiker beetje voor beetje laten smelten afblussen met warme room dan van het vuur de boter erdoor roeren.
laten afkoelen en dan naar eigen smaak door de enchanted cream roeren.

ik hoop dat je er wat aan hebt het is in elk geval erg lekker :9  :9

Het klinkt heerlijk, heb nog nooit zelf caramel gemaakt.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

32

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Ohh dat is echt leuk von en zó lekker :9  :9

33

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

@ vonn, hakkiegebakkie en chantal

Enchanted cream blijft een koelkast vulling. Ook als je deze alleen met water aanmaakt. Funcakes heeft dit enige weken geleden verklaard op hun facebook pagina.

34

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

https://s15.postimg.org/4xhps6ol3/Screenshot_20170223_004917.png

35

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

lilli schreef:

https://s15.postimg.org/4xhps6ol3/Screenshot_20170223_004917.png

Super bedankt hiervoor, dat wist ik echt niet.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

36

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

met de EC kan je niet afsmeren he? daar is het ovchtgehalte zeker te groot voor.
qua smaak en structuur groot fan van EC

37

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Daar zijn de meningen over verdeeld. FunCakes geeft zelf aan van wel, persoonlijk lijkt het mij te veel vocht. Ik denk dat het ook niet echt strak wordt.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Deàllerleukstetaartenshop vind je in Den Haag!

38

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Kijk even bij foto's van Lilli zij werkt vaak met e.c creme ook om af te smeren, maar of ze het ook onder fondant doet?!

39

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

kan je bonbonblok ook door de e.c creme doen als het gesmolten is en gebruiken als vulling in een biscuit?

40

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

marian schreef:

kan je bonbonblok ook door de e.c creme doen als het gesmolten is en gebruiken als vulling in een biscuit?

ik denk het wel, ik doe ook gesmolten chocola door de EC.

Help mijn vrouw heeft een hobby

41

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

bedankt voor je antwoord Vonn,zal het van de week gaan proberen :)

42

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

ik zou graag willen weten of je Enchanted cream steviger kan maken en hoe  mvg kleinomaatje

43

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

kleinomaatje schreef:

ik zou graag willen weten of je Enchanted cream steviger kan maken en hoe  mvg kleinomaatje

ik maak hem met 200ml slagroom ipv water en melk. Ik vind hem dan steviger en lekkerder.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

44

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

Als ik de cream gebruik smeer ik er ook mee af, fondant of marsepein smelt niet door het gebruiken van de cream als afsmeersel. Ik doe er van alles en nog wat door, home made jam, geraspte chocola (straciatella krijg je dan), zo'n pijpje oplos espresso voor mokka, nutella. Vorige week een taart met verse banaan gemaakt, eerst een heel dun laagje cream op het biscuit daar de plakjes baan op en weer cream, de taart was erg lekker geweest en de banaan niet bruin geworden.

Christine.

45

Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring

keukentje schreef:

Als ik de cream gebruik smeer ik er ook mee af, fondant of marsepein smelt niet door het gebruiken van de cream als afsmeersel. Ik doe er van alles en nog wat door, home made jam, geraspte chocola (straciatella krijg je dan), zo'n pijpje oplos espresso voor mokka, nutella. Vorige week een taart met verse banaan gemaakt, eerst een heel dun laagje cream op het biscuit daar de plakjes baan op en weer cream, de taart was erg lekker geweest en de banaan niet bruin geworden.

Dat klinkt ook wel heel erg lekker :9  :9