1

Onderwerp: petit glace

Hallo allemaal,

Ik wil graag goede petit glaces maken maar ik krijg de bovenste laag niet goed.
had gelezen dat je de toef koude botercreme in de vloeibare fondant moest dopen maar dat pakt helemaal niet goed. Heeft iemand tips. Vast bedankt Conimeba

2

Re: petit glace

Zou het wellicht beter gaan met royal icing? Of nee, dat kan ook niet tegen vet. Met chocolade dan? Of hoort dat helemaal niet bij dit recept? Of tweemaal dippen in fondant?

Tieneke

Re: petit glace

Meestal is het geval dat er condens op de creme zit waardoor de fondant er af glijdt.
Het kan ook zijn dat je creme heeft geschift en door de warmte van de fondant smelt dan een beetje vet met het niet goed plakken van de fondant tot gevolg.

Beter kan je chocolade nemen die je met 10% vet verdund hebt.. Het beste gaat dat met ontgeurd kokosvet. En de petit glace zelf vanuit de vriezer door halen.

Als je zondigt zondig dan lekker