1

Onderwerp: Kinderbakkers?

Mijn 9-jarige dochter heeft al sinds kleins af aan een passie voor koken. Daar is sinds iets meer dan een jaar bakken bij gekomen.
Wij thuisonderwijzen onze kinderen, zodat ze zich ten volle kunnen ontwikkelen en ook nu al hun eigen pad kunnen volgen. Zo ook mijn bakkende dochter. Helaas vinden we zelden workshops die kinderen toelaten (meestal verzekeringsgewijs is het altijd een probleem). En speciale kinderworkshops zijn ondertussen ver onder haar niveau. Ik heb mezelf op korte tijd nu leren basisbakken en we volgen verschillende online "pastry school" cursussen, maar dat is toch niet hetzelfde dan als protégé op vaste tijden bij iemand te kunnen leren die weet wat ze doet.
Ik heb ook meerdere kinderen en voor ieder van hen studeer ik zelf ook vanalles bij, maar op een bepaalde moment moet ik specialisten gaan zoeken ;)
Zo ging het vroeger ook natuurlijk... vaksgewijs in de leer gaan bij anderen.

Zijn er hier mensen die het zouden zien zitten haar als hulpje wat bij te leren?
Liefst ergens in de buurt van Klein-Brabant (tussen Sint-Niklaas en Mechelen). Ik wil gerust wat rondrijden om haar dit te kunnen laten doen, maar de andere kant van het land wordt al wat moeilijker.
Tijden in afspraak... we kunnen gewoon tijdens de schooluren. De avonden zijn hier meestal al bezet met naschoolse activiteiten.
Het budget is klein, het liefst werk ik al ruilend, vind ik qua idee ook veel leuker en vrijer. Of misschien is er wel een lieve ziel die ons karmagewijs wil helpen? Zo heb ik op mijn beurt ook enkele protégés onder mijn hoede als wolwerker. :)

Wie niet waagt... dus bij deze: "verzend topic". ;)

Ik ben A., 10 jaar, en ik hou van taarten en cupcakes maken.

2

Re: Kinderbakkers?

Wat leuk dat ze daar zoveel plezier in heeft!!

ik hoop dat je iemand kan vinden om haar alles te leren :)

3

Re: Kinderbakkers?

Al lang, hoor :)
Ze is ontzettend hoogsensitief en besloot lang geleden dat te gebruiken ipv vervloeken (mijn grote voorbeeld! ;) ik vind het toch nog altijd een vloek soms). Lichamelijk betekent dat dat ze meer smaakt en ruikt dan normaal. Koken is altijd haar ding geweest. Ze kookt beter dan ik ;)
Maar het is nu pas dat ze klaar is voor een volgende stap en echt in de leer te gaan bij iemand. Tijd dus om een leermeester te zoeken :)

Ik ben A., 10 jaar, en ik hou van taarten en cupcakes maken.