1

Onderwerp: Afsmeren met ganache maar welke

Ik ga een taart  vullen met een laag bbr een laag jam en een laag mbc.
Maar twijfel welke ganache ik moet gebruiken. Puur melk of witte chocolade.
Wat adviseren jullie

Groetjes joke

2

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Ik vind witte ganache erg lekker.

3

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Ik gebruik altijd wit, dat past overal bij naar mijn idee. Puur of melk geeft gauw zo'n "chocoladesmaak" extra, terwijl wit veel meer naturel is.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

4

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Bedankt dames ik ga voor wit

Groetjes joke

5

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Ik ben ook fan van wit.
Je proeft wel iets of wat chocolade, maar wel lekker subtiel.
Overigens ook erg handig als je hem wilt bekleden met een lichte kleur, je fondant of marsepeinen laag kan een stuk dunner dan.

Taartjes met liefde

6

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Gouden tip om ganache te maken?
Het is mij nog maar 1 keer gelukt..

7

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Ik doe altijd de methode van Michelle (Inspired by Michelle op youtube) en dat is eigenlijk nog nooit mislukt.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

Re: Afsmeren met ganache maar welke

Ik gebruk juist alleen melkchocolade. Heb geen last van doorschijnen bij licht of wit fondant/marsepein/marsefond. Ze zeggen toch ook: draag rood ondergoed onder witte kleding, bij wit ondergoed zie dat juist doorschijnen.

Qua smaak, heb ik nog nooit iemand gehoord dat het niet past bij de vulling of dat het overheerst. Ik vind witte ganache echt veel te zoet.

Groetjes Kirsten

9

Re: Afsmeren met ganache maar welke

ik gebruik ook altijd melkchocolade, ook bij witte bruidstaarten geen last van doorschijnen. melkchocolade past eigenlijk wel overal bij.

groetjes Hanneke

10

Re: Afsmeren met ganache maar welke

En ik gebruik altijd puur! Schijnt (ook) niet door en ik vind de smaak prettig naast het zoete fondant  :)  :D

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!