1 Laatst bewerkt door ILDIKONL (15-01-2015 11:51)

Onderwerp: CITROEN MANGO slices

Citroen mango slices


Bron: http://www.handmadehelen.nl/citroen-mango-slices/
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XQGWURXY-D.jpg  /mijn eigen gebak en foto/

Voor het deeg

- 170 gram koude boter

- 236 gram bloem

- 35 gram poedersuiker

Voor de vulling

- 320 gram mango in stukjes

- 15 ml water

- 25 gram kristal suiker

- 330 gram suiker

- 5 eieren maat M

- 78 ml citroen sap

- 68 gram bloemp

Voor de decoratie

- Poedersuiker

- Evt. 100 gram grof geraspte kokos



Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius en maak van de koude boter, poedersuiker en bloem een kruimeldeeg. Zelf vind ik het prettig om hier een kruimeldeeg kneder voor te gebruiken. Dat is een handig keukenhulpje voor het mengen van bloem en harde boter tot kruimeldeeg. Door de ‘mesjes’ die aan een handvat vast zitten meng je de boter door de bloem en het poedersuiker waardoor je kruimels krijgt. De mijne komt van eBay voor een paar euro, maar in kookwinkel kun je deze ook vinden. Je kunt dit natuurlijk ook doen met de topjes van je vingers. Het originele recept vraagt om en bakvorm van 29×23 cm. De enige vorm die bij mij in de buurt kwam was een ovenschaal. Je randjes worden hierdoor niet even recht. Bekleed de vorm met bakpapier op de bodem en aan lange zijden en vet de korte zijden in met wat bakspray. Doe alle kruimels in de vorm en druk dit stevig aan. Bak de bodem in 13-15 minuten goudbruin en laat dit afkoelen.



Maak dan de mango puree, door de mango stukjes met 25 gram suiker en 15 ml water in een pannetje te mengen. Laat het even aan de kook komen en laat het daarna zachtjes zo’n 10 minuten pruttelen. Pureer dit met de staafmixer of in een blender tot een gladde puree. Laat dit wat afkoelen in een platte schaal tot je het lauw is en niet meer warm.



Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Mix de eieren met de suiker met een garde tot een egaal mengsel en voeg het citroen sap toe. Meng de mango puree hier door en zeef daarna beetje voor beetje de bloem in het mengsel. Je wil namelijk geen klontjes bloem in je vulling. Giet dit voorzichtig op de bodem en bak dit daarna voor zo’n 22 tot 25 minuten. Laat het buiten de oven afkoelen en zet het daarna minimaal 3 uur in de koelkast.



Snijdt de slices in kleine blokjes, ik haalde zo’n 24 blokjes uit mijn vorm. Bestrooi flink met poedersuiker en rooster eventueel in een pannetje de kokos en strooi dit over de blokjes voor een extra exotische finishing touch. Bewaar de slices in de koelkast!

2

Re: CITROEN MANGO slices

die zien er zalig uit, bedankt voor het delen van het recept.
ik ga gelijk zaterdag even naar de markt voor mango's

groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

3

Re: CITROEN MANGO slices

oh, die zien er verrukkelijk uit :9  :9

dank je wel voor het delen :D

4

Re: CITROEN MANGO slices

Bedankt voor t delen, ik ga er lekker mee aan de slag!

Klein gebak, taart en catering. Met liefde en passie voor u gemaakt

5 Laatst bewerkt door ILDIKONL (15-01-2015 20:00)

Re: CITROEN MANGO slices

Ps: Ik zou met kleinbeetje minder suiker gebruiken voor de vulling. ....maar naturlijk  smaaken verschillen per mens.
Groetjes!