Onderwerp: Pepermunt

Dit is niet te maken met kinderen er bij! Dit kan namelijk lelijke brandwonden geven en alles is heter dan kokend water! Wees dus heel voorzichtig hiermee.

350 gr fijne suiker
120 gr poedersuiker
kookthermometer    
5 druppeltjes pepermuntolie
beetje water

Doe de fijne suiker in de pan met water en breng het aan de kook op een middelhoog vuur, heel af en toe roeren. Goed laten koken op een niet al te hoog vuur.
Thermometer er in en koken tot 121 graden. Af en toe over de bodem. Bij 121 graden, wat roeren en de poedersuiker er bij doen tot de poedersuiker opgelost is in de hete suikermassa en doe de pepermuntolie er bij. doe dit op bakpapier of siliconenmatje.
Dit alles goed af laten koelen en in stukjes breken.

Ik gebruik dit ook als een heerlijke frisse topping op een cake

2

Re: Pepermunt

Kun je dit ook maken met verse munt?

Re: Pepermunt

Seefje schreef:

Kun je dit ook maken met verse munt?

Dat heb ik geprobeerd, maar nee.... Je kan wel echte natuurlijke olie kopen en dan heb je maar 1 of 2 druppeltjes nodig. Zo'n heel klein flesje kost rond de 7 euro, maar je doet er ook heel erg lang mee.

4

Re: Pepermunt

Waar kan ik pepermunt olie kopen?

5

Re: Pepermunt

natuurvoedingswinkels en esotherische winkels

If life gives you lemons, make lemoncurd.