1

Onderwerp: Structuurmat

Goedemiddag,

Gisteren een hele grote structuurmat gekocht met bloemen, maar wat is dat een onding zeg. Kan ik een stukje van deze mat afknippen en dit op een roller plakken? Wie heeft hier ervaring mee en wat voor lijm moet ik dan gebruiken?

Dank
Karin

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

Re: Structuurmat

Hoi Karin, ik vind t  een heerlijk ding en doe er inwijs veel mee! Wat ik wel doebis m andersom gebruiken. Dus eerst mn fondant uitrollen tot bijna de dikte die ik wil hebben, dan de mat erop en dan nog even een keer met mn roller over de mat. Daarna de mat eraf halen en dan staat je print in je fondant.

Met kleinere stukjes doe ik t ook zo. Gewoon t stukje uitrollen, mat erover en rollen. Weet niet of je t zo al gepeobeerd had? Ik had in eerste instantie namelijk precies dezelfde reactie als jij ;)

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

3

Re: Structuurmat

Hoi Jolly

Het gaat idd al beter. Je moet er even aan wennen en met kleine stukjes gaat het goed, maar met grote lappen gaat toch snel de structuur eruit omdat je deze over de taart heen wrijft. Maar ga nog even verder oefenen :-)))) Het is idd een supermat.

Groet,
karin

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

Re: Structuurmat

In plaats van de roller gebruik ik de smoother om het reliëf goed in de marsepein/fondant te krijgen.

5

Re: Structuurmat

Zonde om de mat in stukken te knippen! Sorry, moest ik even kwijt  :o .
Zelf vind ik de matten fijner werken dan de structuurrollers. Met de rollers krijg ik nooit een gelijkmatige indruk, wat ik met de matten wel heb. De marsepein/fondant niet te dun uitrollen, en inderdaad een smoother gebruiken  :Y