1

Onderwerp: mijn masepein wordt slap

hallo ik heb nu 2 keer een taart gemaakt met een bavarois als vulling en heb de resten gebruikt inplaats van botercreme om de taart en de marsepein aan elkaar te laten plakken maar steeds als ik hem een dag  laat staan is de marsepein zacht en een beetje kleverig

iemand een idee hoe dit kan ?

2

Re: mijn masepein wordt slap

Ja, bavaroise is niet bedoeld om mee af te smeren. Het marsepein kan niet tegen het vocht en gaat 'smelten'...... (kleverig goedje wordt t dan)

3

Re: mijn masepein wordt slap

bedankt voor het antwoord  :P   dan moet ik dus wat anders zoeken want hou niet van botercreme

4

Re: mijn masepein wordt slap

afsmeren met ganache  :thumb:

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

5

Re: mijn masepein wordt slap

of met gezeefde abrikozenjam. Ik heb op een cursus ook weleens een pot aardbeienjam gekregen, gewoon van die niet al te dure met veel suiker erin, en dat ging prima. Je moet wel mooie marsepein gebruiken, dan heb je minder kans op smelten. Ik heb altijd Zeelandia.

Tieneke