1

Onderwerp: [HOW TO] Puss in Boots

Hierbij een how to van hoe ik mijn Puss in Boots heb gemaakt... Het zijn een hele hoop foto's, maar ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

Eerste stap: voor het hoofd heb ik een bal gemaakt met cereal treat en daar een stokje in gestoken (om daarmee later het hoofd in het lijf vast te steken).
http://www.mijnalbum.be/Foto-VOMWEXSN-D.jpg

Voor de sabel heb ik een satéprikker gebruikt en heb ik een ikea blanda kommetje van 5 cm overtrokken met huishoudfolie en ingesmeerd met crisco.
http://www.mijnalbum.be/Foto-VSWOSUKS-D.jpg

Het Blanda kommetje heb ik bekleed met fondant en even laten drogen.  Als de fondant een beetje gedroogd is, heb ik hem van de vorm gehaald en dan heb ik er een gaatje ingeprikt met de satéprikker en dan verder laten drogen.  Vervolgens heb ik zowel satéprikker als de suikerpasta zilver gespoten.
http://www.mijnalbum.be/Foto-FWA4SXG8-D.jpg

Voor het onderbord heb ik met een spuitmondje grassprietjes gemaakt.  Een beetje steken/draaien met het spuitmondje zodat er kleine sprietjes ontstaan.  Ik heb verschillende maten spuitmond gebruikt om een oneffen effect te krijgen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-TKXS7N7L-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-DOLUSQN3-D.jpg

Voor het lijf heb ik 2 halve bollen chocoladecake gebakken in Ikea Blanda kom 12 cm.
http://www.mijnalbum.be/Foto-B63ADPUX-D.jpg

Deze 2 halve bollen heb ik op elkaar gezet en afgesmeerd met een laagje choco en dan in de koelkast gezet om harder te worden.
http://www.mijnalbum.be/Foto-WSJTXSFI-D.jpg

Vervolgens heb ik de gaatjes in de cereal treat opgevuld met fondant tot er uiteindelijk amper een gaatje overbleef en de bol vrij glad was.
http://www.mijnalbum.be/Foto-JY7PVSS4-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-HUYH4HMI-D.jpg

Voor het lijf heb ik een deel van de bol bekleed met lichte fondant, voor de lichtere buik van de poes. Hier heb ik dan met een rubberen penseel verticale strepen in gemaakt om het vachteffect te creëren.
http://www.mijnalbum.be/Foto-6HCXNH6I-D.jpg

Daarna heb ik het lijf met "rosse" (mengeling van autumn leaf en orange kleurstof) fondant bekleed, met de opening vooraan aan de buik.  De randjes heb ik met een schaar oneffen geknipt.
http://www.mijnalbum.be/Foto-CDJUEAR4-D.jpg

Alweer met het rubberen penseel lijntjes tekenen voor de vacht...
http://www.mijnalbum.be/Foto-KOCZXGBS-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-JWZKGZZ7-D.jpg

Vervolgens heb ik het hoofd bekleed met "rosse" fondant.
http://www.mijnalbum.be/Foto-3FXYBN7G-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-4YW3XCMY-D.jpg

Dan heb ik het hoofd op het lijf gezet (de stok blijft erin zitten).
http://www.mijnalbum.be/Foto-XA3ECNDG-D.jpg

En dan weer met het rubberen penseel strepen maken op het hoofd voor het vachteffect.  Soms verdwijnen de strepen wat, dus tussendoor heb ik af en toe opnieuw wat lijnen bijgetekend, en uiteindelijk blijven ze wel zichtbaar.
http://www.mijnalbum.be/Foto-7WNY38PZ-D.jpg

En dan is het tijd voor het hoofd...  Ik heb me gebaseerd op de techniek uit een van de boeken van Debbie Brown (baby cakes), waarin ze ook katten maakt.   
Ik heb in fondant een platte traanvorm uitgerold, die ik dan op het gezicht heb geplakt:
http://www.mijnalbum.be/Foto-QVXIFE6U-D.jpg

Na het plakken, heb ik de naden aan de binnenkant van het gezicht zo plat en glad mogelijk gemaakt en heb ik er strepen in getekend.
http://www.mijnalbum.be/Foto-6JA3WATL-D.jpg

En zo ben ik even voortgegaan: stukje uitrollen, op het gezicht plakken, naden glad maken en lijnen tekenen.  Het was een beetje op het gevoel die stukjes plakken, het ene stuk wat groter/kleiner dan het andere, of wat ronder, wat hoekiger, om een beetje een asymmetrisch effect te krijgen.  Uiteindelijk heb ik sommige stukken nog ingeknipt om een "hariger" effect te krijgen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-83NZRTGS-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-WQF8FMUV-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-LSQ3INFH-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-LEMND6CZ-D.jpg

Vervolgens dezelfde techniek voor het voorhoofd:
http://www.mijnalbum.be/Foto-LWGGEVX4-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-XY863YT7-D.jpg

Voor het snoetje heb ik 2 bolletjes gemaakt, en telkens een stukje afgesneden zodat er een rechte kant is.  De rechte kanten worden tegen elkaar geplakt.  Voor het sikje heb ik een traanvorm gemaakt.
http://www.mijnalbum.be/Foto-SSYKCBOU-D.jpg

En dan heb ik dat allemaal op het gezicht geplakt.
http://www.mijnalbum.be/Foto-FXQQ4IWQ-D.jpg

Voor de neus heb ik een bolletje gerold en dit op de snoet in de vorm geduwd en er 2 gaatjes in geprikt voor de neusgaten.
http://www.mijnalbum.be/Foto-LH6MBBGO-D.jpg

Met de bal-tool heb ik de afdruk gemaakt waar de ogen moeten komen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-ZS4LC4A8-D.jpg

Voor de ogen heb ik telkens een zwarte en een groene cirkel uitgestoken (zwart en groen van dezelfde grootte) en deze een beetje scheef op elkaar geplakt, zodat er nog een groen maantje zichtbaar blijft.  Deze heb ik dan op het gezicht geplakt.
http://www.mijnalbum.be/Foto-AV8GGWHV-D.jpg
http://www.mijnalbum.be/Foto-KWXLB7Z7-D.jpg

Met de sugargun heb ik zwarte dunne worstjes gemaakt.  Ik heb een stuk rond de onderste helft van het oog geplakt, en dan een stukje boven het oog (niet langs de binnenkant, ik vond het oog daarmee te zwaar worden), dat aan de zijkant wat uitloopt voor de trieste blik.
http://www.mijnalbum.be/Foto-QS8683FX-D.jpg

En dan hetzelfde aan het andere oog.
http://www.mijnalbum.be/Foto-ZMDF43HK-D.jpg

Om de ogen droevig te maken, heb ik deze nat gemaakt met water.  Naarmate het water opdroogde, ging de glans wat weg (hoewel het niet helemaal dof werd).  Dan heb ik er nadien een beetje crisco op gesmeerd om wat meer te doen blinken.
http://www.mijnalbum.be/Foto-UBYZ3FTG-D.jpg

Vervolgens kleine witte bolletjes op de ogen plakken.
http://www.mijnalbum.be/Foto-VX8RY487-D.jpg

Daarna heb ik dunne worstjes gerold in lichte fondant en deze boven de ogen geplakt voor de wenkbrauwen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-J4DTZU7C-D.jpg

Voor de oren heb ik driehoekjes gemaakt in "rosse" fondant, waarop ik een iets kleiner driehoekje heb geplakt in lichte fondant.
http://www.mijnalbum.be/Foto-ZXWNVYCN-D.jpg

Deze driehoekjes heb ik dan voorzichtig op het hoofd geplakt.  Daarna heb ik achteraan de oren de naad glad gestreken en ook weer lijnen getekend op het oor.
http://www.mijnalbum.be/Foto-74YUQWMD-D.jpg

Met een beetje huishoudpapier heb ik de oren ondersteund, om ze een beetje naar binnen gekruld te laten drogen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-7H8VQNWD-D.jpg

Voor de staart heb ik een lange worst gerold.  De kant die aan het lijf komt, heb ik wat afgeplat, zodat je de staart mooi van onder het lijf kan laten uitkomen. 
http://www.mijnalbum.be/Foto-BDZ6KN4N-D.jpg

Het eind van de staart heb ik wat spitser gemaakt, en ook in de staart heb ik lijnen getekend voor het vacht-effect.
http://www.mijnalbum.be/Foto-CBPSAK74-D.jpg

Voor de boots ben ik begonnen met een dikke zwarte worst.  Daar heb ik dan een bot van gemaakt (beetje smaller aan de enkel, aan de binnenkant van de voet een beetje een holte gemaakt).
http://www.mijnalbum.be/Foto-C7UAL7MG-D.jpg

Aan de onderkant van de boots heb ik dikke halve cirkels geplakt als hakken.
http://www.mijnalbum.be/Foto-KMSTPWLQ-D.jpg

Voor de bovenkant van de bot heb ik een reep fondant errond geplakt om het omslag-effect te creëren.  In de bot zelf heb ik wat dikke lijnen gemaakt, zodat het lijkt dat ze wat geplooid zijn.
http://www.mijnalbum.be/Foto-YI6A4HKX-D.jpg

Met de sugargun heb ik een dun rood lint gemaakt, dat ik op de omslag van de boots heb geplakt.
http://www.mijnalbum.be/Foto-LWMZOWVR-D.jpg

Vervolgens heb ik de taart op het onderbord gezet en heb ik een zwart lint rond zijn buik geplakt, om de riem te maken.
http://www.mijnalbum.be/Foto-KVDVWVJ8-D.jpg

Voor de gesp heb ik een worst gerold en dat in een rechthoek op de riem geplakt.  Ik heb de riem daar een beetje losser gemaakt, zodat het lijkt alsof hij echt door de gesp gaat.
http://www.mijnalbum.be/Foto-MDENDARX-D.jpg

Dan heb ik een gaatje geprikt en daar een stokje in geplakt, zodat de gesp dicht lijkt.  Dan heb ik nog wat gaatjes in de riem gemaakt en vervolgens heb ik de gesp met goudkleurig gedust.
http://www.mijnalbum.be/Foto-R4SJPFIR-D.jpg

Voor de hoed heb ik een ronde lap zwarte fondant op een kommetje gelegd (op de foto is het een groter kommetje dan wat ik uiteindelijk heb gebruikt, maar ik ben vergeten een foto te maken).  Ik heb de hoed laten drogen op een ikea blanda kommetje van 5 cm.  Dan heb ik weer een rood lint gemaakt met de sugargun, en daarmee de hoed afgewerkt.  Voor de pluim heb ik gele fondant uitgerold in traanvorm, en daar met het rubberen penseel lijnen op getekend en de zijkanten gefrilld.
http://www.mijnalbum.be/Foto-ZJSDYL7U-D.jpg

Dan was het tijd voor het tijgermotief: streepjes op de staart gedust (ik heb een mengeling gemaakt van roestkleur, melkchocolade en donkere chocolade).  Eerst allemaal streepjes op de staart...
http://www.mijnalbum.be/Foto-RQUBAU66-D.jpg

Dan ook het gezicht en de buik...
http://www.mijnalbum.be/Foto-6VK4QHHY-D.jpg

En een tijgermotiefje op de rug...
http://www.mijnalbum.be/Foto-LGXQWQVE-D.jpg

Met dunne bloemendraad heb ik snorharen gemaakt en deze wat naar beneden geplooid voor een triester effect.
http://www.mijnalbum.be/Foto-U7VGVVPY-D.jpg

Voor de voorpoten heb ik 2 worsten gemaakt, en die iets dikker geladen aan de pootjes zelf.  De andere kant heb ik wat afgeplat.
http://www.mijnalbum.be/Foto-LEDJC7JA-D.jpg

Vooraan in de poten heb ik lijntjes getekend, zodat de poot "vingertjes" heeft, en dan heb ik de armen op het lijf geplakt.  Bovenaan heb ik de armen afgeplat, zodat de armen mooi op het lijf plakken.  Ik heb gewoon met lijm vastgeplakt en geen stokjes gebruikt, maar 1 arm is de dag erna beginnen zakken.  Ofwel voldoende lijm gebruiken, of misschien toch even vastzetten met een stokje.  De armen goed ondersteunen tijdens het drogen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-4RCC6JQI-D.jpg

Ook op de poten heb ik lijnen getekend voor het vachteffect en strepen gedust voor het tijgermotief.
http://www.mijnalbum.be/Foto-RPEYKWTK-D.jpg

Dan heb ik de voorpootjes nog met cream en vanilla ice gedust zodat hij lichtere "vingertjes" heeft.
http://www.mijnalbum.be/Foto-RMXCYL7T-D.jpg

Voor de keien heb ik witte chocoladecake verkruimeld en dan vermengd met witte choco, en dan in de vorm van keien gekneed. Deze heb ik nadien met grijze fondant bekleed.
http://www.mijnalbum.be/Foto-QNTT8O4Z-D.jpg

Tenslotte alles bijeen zetten en klaar is je Puss in Boots...
http://www.mijnalbum.be/Foto-UJHEOXQE-D.jpg

Re: [HOW TO] Puss in Boots

hele leuke how to :D dankjewel!!!!

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

3

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wooow wat is hij gaaf zeg!!!

4

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wat een uitgebreide goede howto knap gedaan zeg :thumb:

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

5

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Hele mooie how to, super bedankt

6

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Jij hebt echt supertalent zeg, hoe je oplossingen voor dingen bedenkt en hoe je onderdelen maakt... Je hebt ook een prachtige how-to geschreven, zo duidelijk en goeie foto's. Ik wil graag meer van je zien, ik geniet er echt van.

Tieneke

7

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wow, geweldig!!!

8

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wat enorm mooi gemaakt en een super how to!

Ik heb ervan genoten!

Re: [HOW TO] Puss in Boots

:thumb: :thumb:  :thumb: wow wat een geweldige how to!! Echt super uitgebreid!

I never met a calorie I didn't like....

10

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Hij is geweldig!  :thumb:  :thumb:  :thumb:

Groetjes Iris

"We zijn stuk voor stuk engelen met slechts 1 vleugel, en we kunnen vliegen door elkaar te omhelzen!"  Citaat L. de Crescenzo

11

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wat een cadeautje geef je ons met deze uitgebreide How To !

http://i1215.photobucket.com/albums/cc519/Carole3/Thanks/bedankt218.gif

12

Re: [HOW TO] Puss in Boots

prachtige uitgebreide how-to! :thumb:

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

Re: [HOW TO] Puss in Boots

En ik vind jullie reacties allemaal geweldig, heel leuk om te lezen... Dank jullie wel allemaal!

14

Re: [HOW TO] Puss in Boots

in 1 woord geweldig wow

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

15

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wauw wat mooi, dank voor je uitleg en prachtige foto's :Y

eigen taart is goud waard

16

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Super gemaakt!!
Dank je wel.
(en opgeslagen  ;) )

17

Re: [HOW TO] Puss in Boots

cool!!! En zo duidelijk! Goed gedaan!  :thumb:

18

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Woww! Wat een super mooie en uitgebreide How to!!
Ik hoop me ooit aan zo iets te wagen!

.. Want taart kan altijd!!

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Prachtig gemaakt en heel duidelijke how to! Super.

20

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Super bedankt voor de How-to.  :D 
Ik zal het zeker gebruiken om mijn twee katten na te maken!

21

Re: [HOW TO] Puss in Boots

helemaal te gek

22

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Wauw!!! Ongelooflijk mooi geworden. Hier zitten - lijkt het in ieder geval - heel wat uurtjes werk in (dus dat weerhoudt mij er nog even van om zoiets te proberen) :o . Maar het resultaat is dan ook echt prachtig! :Y

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Super duidelijk en leuke how to

24

Re: [HOW TO] Puss in Boots

Super leuke how to. ik heb um opgeslagen in mn favorieten. Echt wat voor mijn vader. Die ga ik proberen voor te schotelen op zijn verjaardag.

Heel leuk, echt heel duidelijk verteld. mn verlanglijstje qua materialen is (weeral..) gegroeid!

Aangename tijdsbesteding, Bezigheid in vrije tijd, Genoeglijke bezigheid, Plezier hebben, Liefhebberij, Lievelingsbezigheid, Plezierwerk, Verslavingsverschijnsel, Vrijetijdsbesteding http://taarttopper.wordpress.com/

Re: [HOW TO] Puss in Boots

wat een kunstwerk, prachtig gedaan!!