1

Onderwerp: Macarons bakken, hoe worden ze glad?

Hoi allemaal,

Vanmiddag heb ik eindelijk voor de eerste keer macarons gebakken. Voor de eerste keer vind ik ze aardig gelukt (na alles wat ik heb gelezen dat fout kan gaan :P ) Smaak is goed, ze zijn niet hol geworden en bijna niet gescheurd.

Nu vraag ik me af, hoe krijg je ze zo mooi glad aan de bovenkant? Nu is er maar eentje zo geworden en de rest allemaal een beetje bobbelig, zoals je ziet op de foto.
Ik heb het recept van www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2012/11/how-to-zoete-zonde-macarons.html gebruikt, de macarons een uur laten drogen en daarna op 150 graden 18 min gebakken.
Daarnaast heb ik bnog een vraagje, denken jullie dat het een optie is om het te bakken op nog lagere temperatuur om de verkleuring tegen te gaan?

Bedankt alvast!

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RU4FKXDN.jpg

2 Laatst bewerkt door djehr (19-05-2013 20:34)

Re: Macarons bakken, hoe worden ze glad?

Ik gebruik altijd het recept van Meentje en heb nooit bobbelige macarons  :think: Misschien even naar haar werkwijze kijken. Het recept is bijna hetzelfde als wat jij gebruikt.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=174646

3

Re: Macarons bakken, hoe worden ze glad?

Bedankt voor de tip:) is inderdaad vrijwel hetzelfde. Inmiddels heb ik gevonden dat ik het beslag waarschijnlijk wat meer had moeten doorspatelen, zodat het wat minder stevig werd. Nu was het nog heel stevig toen ik het ging spuiten..