1 Laatst bewerkt door Esthervv (05-04-2013 20:13)

Onderwerp: How-to porceleinen taartenplateau.

IK heb eerst een how-to van de porceleinen gemaakt, die zijn snel gemaakt. ik heb voor deze gekozen om de beker "normaal" te plaatsen, omdat bij deze beker gewoon mooier uitkwam, maar normaal raad ik aan om hem omgekeerd te gebruiken, dus de brede kant onder... Je kunt van alles gebruiken, bloempotjes, kaarsenstandaards, smalle bloemenvaasje, eierkopjes ect. zorg wel dat de bovenkant en onderkant recht zijn. is de bovenkant beetje scheef, voel ik hem met wat DASklei en schuur hem recht af, zodat je een recht oppervlak krijg, Gipsvullen kan ook, maar het gips laat nog wel eens los uit de houder, en die moet je dan ook eerst vastlijmen.

Benodigheden:
bord
de standaard, in dit geval een beker.
potlood
centimeter
lijm (loctide porselein is een goede)
zwaar boek, mag saai zijn  ;)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-IMHHCYEZ-D.jpg

meet de omvang van het bord. Als de houder eronder komt (de voet dus)meet dan de onderkant van het bord, wordt het een etagere meet je de bovenkant van het onderste bord, en de onderkant van het bovenste bord.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-DYJGCU8O-D.jpg

meet nu de doorsnee van de voet, in dit geval de beker.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SO8WL4TM-D.jpg

zet in het midden van het bord een kruisje, en meet vanuit het midden de omtrek van de beker. is de beker 5 cm, dan wordt het 2,5 naar links van het midden, 2,5 naar rechts , naar boven en onder.. effin jullie begrijpen het wel:
teken dit af op het bord. onder op het bord is het niet erg als je de streepjes ziet, doe dit boven op liever met potlood of een wateroplosbaar stiftje, of probeer het ietsje kleiner te doen dan de houder, omdat je anders strepen op je bord ziet  :lol:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-IMCX3D8K-D.jpg
doe nu lijm op de rand van de voet. omdat het op de rand van de beker is, plaats ik de beker even op het bord en lijm beetje extra op het bord. Plaats nu de beker op het bord, en meet aan alle kanten of de afstand gelijk is, meestal heb je nog even om te corrigeren.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-I468DIEO-D.jpg

leg nu wat zwaars op de standaard... in mijn geval een wetsboek...zware kost  ;)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HRY3TKAQ-D.jpg

als het droog is kun je hem gewoon omdraaien en neerzetten
http://www.mijnalbum.nl/Foto-E6FPLTGT-D.jpg

meestal vind ik echt de beker omgekeerd mooier, maar dit was echt de mooiere oplossing in dit geval.
Dit zijn enige dingen die ik bij de second hand gekocht heb die ik evt.als voet of tussenstuk wil gebruiken.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BGQUXGSB-D.jpg

voor 2 etages is het het zelfde principe, allen lijm je dan de onderkant van de standaard op een ander bord aan de bovenkant. zorg wel dat eerst dat het ene bord droog is voor je nummer twee doet!.
hier nog wat voorbeelden (ze staan hier ook al in een ander topic  :o )
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BODJTVGB-D.jpg

Ik hoop dat je er wat aan hebt, in ieder geval is het zeer simpel en goedkoop om te doen, plus dat het je eigen creaties zijn.
bedankt voor het kijken,
Esther

2

Re: How-to porceleinen taartenplateau.

wauw!! Knap bedacht en hele duidelijke howto. Bedankt voor het delen

3

Re: How-to porceleinen taartenplateau.

Leuk! Zo maak ik altijd m'n etageres alleen lijm ik het niet vast. Dan kan ik het makkelijker kwijt in m'n kast en zo weer "opbouwen" als ik een etagere nodig heb. Ik zorg dat m'n kopjes breed genoeg zijn zodat ze genoeg steun geven aan het bord. Ze staan dan heel stevig. Ideaal!

Een mens lijdt het meest voor het lijden dat hij vreest