51

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Petit four of cakerol, wordt sowieso smullen ;)

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wow wat een leuk idee zeg zit gelijk aan de kerst te denken! :o

Groetjes P@trici@

53

Re: how to : gedecoreerde cakerol

ireen123 schreef:

Net die andere versie geprobeerd.
Ik vond daarmee alleen de felle kleuren duidelijk zichtbaar, jouw methode is wss duidelijker. (ik had donker rood, roze en zacht roze)
Gaan we de volgende keer testen.

Trouwens, tijdens het bakken bedacht ik me, dat het ook een mooie bovenkant is voor petit fours  ( ipv in een rol opgerold)
En heerlijk snel stapelen.

Bedankt voor het posten, van de door jou gevonden versie.

heb je er ook foto's van?

groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

54

Re: how to : gedecoreerde cakerol

wat een super leuk effect!!

Liefs, Zanoni

55

Re: how to : gedecoreerde cakerol

deanera schreef:
ireen123 schreef:

Net die andere versie geprobeerd.
Ik vond daarmee alleen de felle kleuren duidelijk zichtbaar, jouw methode is wss duidelijker. (ik had donker rood, roze en zacht roze)
Gaan we de volgende keer testen.

Trouwens, tijdens het bakken bedacht ik me, dat het ook een mooie bovenkant is voor petit fours  ( ipv in een rol opgerold)
En heerlijk snel stapelen.

Bedankt voor het posten, van de door jou gevonden versie.

heb je er ook foto's van?

groetjes brigitta


Helaas
In hapklare brokken gesneden (1-laags petit four) en voorzien van aardbeienroomyoghurt+verse aardbeien.
Niets meer van te zien, en smaakt heerlijk :)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

56

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik heb het gisteren ook geprobeerd, was alleen te vrolijk bezig met aardbeien waardoor het in elkaar over begon te lopen.

Daarnaast viel het mij op, dat je de biscuitmix niet zo lang kan laten staan, biscuit is niet echt luchtig gebleven, hier baal ik van en zit nu te denken hoe ik dat kan gaan oplossen?

Wil iemand dat recept van amerika ook vertalen?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

57

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik bedenk mij net, dat het wellicht handig is om tijdens het mixen van de biscuit je bakpan al in de vriezer te zetten, dan werkt het wellicht nog mooier.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

58 Laatst bewerkt door Katja1604 (23-05-2012 07:13)

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Heb je hem op cakecentral gezet?
Want daar staat ie nu, met jouw foto's(maar een andere naam).

Toch wel dezelfde naam... :o
Ik keek net alleen naar je forumnaam, niet naar je echte naam.  :s

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

59

Re: how to : gedecoreerde cakerol

ik heb spongecake mix gebruikt , die is wat dikker dan biscuitmix.

ja klopt ze hebben hem erop gezet , wel erg leuk .

groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

60

Re: how to : gedecoreerde cakerol

erg leuk zeg,prachtige how to!

61

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat een super leuk idee  :thumb:

eigen taart is goud waard

62

Re: how to : gedecoreerde cakerol

deze is echt leuk!

63

Re: how to : gedecoreerde cakerol

deanera schreef:

ik heb spongecake mix gebruikt , die is wat dikker dan biscuitmix.

ja klopt ze hebben hem erop gezet , wel erg leuk .

groetjes brigitta

Wellicht kan ik het dan beter met een cake doen, hier hoeft immers geen lucht in geklopt te worden. Denk dat ik dat eens ga proberen.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

64

Re: how to : gedecoreerde cakerol

TaartvanJolanda schreef:
deanera schreef:

ik heb spongecake mix gebruikt , die is wat dikker dan biscuitmix.

ja klopt ze hebben hem erop gezet , wel erg leuk .

groetjes brigitta

Wellicht kan ik het dan beter met een cake doen, hier hoeft immers geen lucht in geklopt te worden. Denk dat ik dat eens ga proberen.

ik denk dat cake misschien gaat scheurenzodra je het ga oprollen ,maar prberen kan nooit kwaad .

de japanse website heeft een recept met rijstbloem.

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

65

Re: how to : gedecoreerde cakerol

ik ga hem niet oprollen...

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

66

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat een leuk effect.
Dit is te mooi om te vergeten

Bedankt voor je how-to!

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

67

Re: how to : gedecoreerde cakerol

superrrr, echt heel grappig om te zien, ga ik zeker een keer oefenen want het zel wel niet in 1 keer zo mooi worden als bij jouw...

cakes, enjoy making, enjoy eating!!

68

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik denk dat rijstebloem nog eerder scheurt, is harder van structuur.

Spongecake moet je eigenlijk dubbel kunnen vouwen zonder te scheuren. Volgens:
Bill Granger, taartwedstrijd ( 24 kitchen), demo door jurylid..die vouwde de cake/taart dubbel en zei dat het ( dubbel vouwen zonder scheuren) een vereiste is voor goede spongecake .

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Jeetje wat een gaaf idee. Die gaat er zeker op het lijstje bij!

70

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Haha geniaal! :thumb:

71

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Om het oprollen van de cake makkelijker te maken, en scheuren te voorkomen, leerden we vroeger op school om de cake op een schone gestreken theedoek te storten en daarna met theedoek en al op te rollen en de cake zo te laten afkoelen, Zolang de cake warm is is hij elastischer dan als hij afgekoeld is, van daar dat je dan minder kans op scheuren hebt

72

Re: how to : gedecoreerde cakerol

jose_m schreef:

Om het oprollen van de cake makkelijker te maken, en scheuren te voorkomen, leerden we vroeger op school om de cake op een schone gestreken theedoek te storten en daarna met theedoek en al op te rollen en de cake zo te laten afkoelen, Zolang de cake warm is is hij elastischer dan als hij afgekoeld is, van daar dat je dan minder kans op scheuren hebt

Goede tip, maar ;) :think:
Gaat de vulling dan niet drijven door de temperatuur?
Of alleen met jam geprobeerd?

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

73

Re: how to : gedecoreerde cakerol

je vul hem nadat hij is afgekoelt lol;))

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

74

Re: how to : gedecoreerde cakerol

deanera schreef:

je vul hem nadat hij is afgekoelt lol;))

Niet zoals Jose_m als tip opgeeft:
Zolang de cake warm is is hij elastischer dan als hij afgekoeld is, van daar dat je dan minder kans op scheuren hebt.

:D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

75

Re: how to : gedecoreerde cakerol

rolbiscuit recept :


gewoon basisrecept van biscuit maken op basis van 5 eieren. na de laatste stap doe je er 100 gram gesmolten boter bij die al terug afgekoeld is. Ik smelt mijn boter eerst, dan maak ik mijn biscuitrecept, tegen dan is mijn boter genoeg afgekoeld om te mengen bij het biscuitdeeg. Je mag niet teveel mengen (niet meer mixen!!!) omdat anders de lucht er volledig uit gaat.

Direct na het uit de oven halen op een vochtige propere theedoek uitstorten en oprollen met de theedoek er dus tussen. vochtig = nat maken en dan goed uitwringen. Ik doe dat altijd met gewoon water, maar je zou het volgens mij ook met een sapje of zo kunnen doen voor de smaak.

eventueel op theedoek gewone suiker strooien, dan plakt dan mooi in je rol.

Als de rol opgerold wat is afgekoeld,kwartiertje of zo, voorzichtig afrollen, vullen en terug oprollen. Laat hem best niet volledig afkoelen in de theedoek.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen