351 Laatst bewerkt door Dolfijn (28-12-2012 21:48)

Re: [HOW TO] Macarons

Hier staan de eerste in de oven. Ben heel benieuwd. Tot nu toe verloopt alles zoals het moet, volgens mij.... :think: .

Gr. Dolfijn

Dit zijn ze dus geworden.....Iemand tips? Ik vind ze erg 'dun', en ze hebben ook niet echt een voetje? En de barstjes? De oven heb ik voorverwarmd op 150 graden (boven-en onderwarmte, daar bak ik mijn biscuits ook op) en afgebakken op 140 graden ca. 24 minuten. Zou toch goed moeten zijn???

Hoor het graag.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XZQ7VGDI-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-O7LPCMPF-D.jpg

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

352 Laatst bewerkt door zingenopkrukken (30-12-2012 22:37)

Re: [HOW TO] Macarons

Hoe lang heb je ze laten drogen? Hier moeten ze met dit weer echt een uur drogen voor ze in de oven gaan.....
Oven temperatuur liever te laag dan te hoog is mijn ervaring.... Bij mij willen ze dan ook snel barsten.... en ik krijg het zelden voor elkaar een kleurtje of smaakje toe te voegen.. maar dat blijven we oefenen hihi

353 Laatst bewerkt door Jessi bakt (03-01-2013 20:55)

Re: [HOW TO] Macarons

hellep.... bij mij zien ze er zo uit na het bakken:http://www.mijnalbum.nl/Foto-88PRGDGO.jpghttp://www.mijnalbum.nl/Foto-J6NQIZLA.jpg
En ze zijn ook hol van binnen...

Enig idee wat ik fout gedaan heb? Te heet gebakken? (140 graden en na 8 minuten 125 graden omdat ze begonnen te barsten) Langer moeten laten rusten? (45-50 minuten) korter of langer moeten spatelen? (de 10 seconden test ging prima)

354

Re: [HOW TO] Macarons

Hoe lang van te voren kan je de "koekjed" bakken? Ik wil voor mijn verjaardag een.sweet table maken en ben bezig met het opzetten van de planning. O-)

355

Re: [HOW TO] Macarons

petrawb schreef:

Hoe lang van te voren kan je de "koekjed" bakken? Ik wil voor mijn verjaardag een.sweet table maken en ben bezig met het opzetten van de planning. O-)


na 24 u zijn de macarons op hun lekkerst
dus prima een dag eerder te maken

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

356

Re: [HOW TO] Macarons

spidygirl schreef:
petrawb schreef:

Hoe lang van te voren kan je de "koekjed" bakken? Ik wil voor mijn verjaardag een.sweet table maken en ben bezig met het opzetten van de planning. O-)


na 24 u zijn de macarons op hun lekkerst
dus prima een dag eerder te maken

Ok. Thanks! Bedankt voor de info!

357

Re: [HOW TO] Macarons

Heel erg bedankt voor het recept! Na 2 mislukte pogingen met een ander recept, is het met dit van de eerste keer gelukt! Ben super blij!

358

Re: [HOW TO] Macarons

Heel erg bedankt voor het recept! Na 2 mislukte pogingen met een ander recept, is het met dit van de eerste keer gelukt! Ben super blij! Ik ga zeker je boekje kopen!

359

Re: [HOW TO] Macarons

Ik had een pak vd action klaar gemaakt, op t papier gespoten en te drogen gelegd..... Heeeelemaal vergeten en ruim 8 uur later pas gebakken.... Zijn deze nog veilig ivm de eiwitten?

360

Re: [HOW TO] Macarons

CupcakeLien schreef:

Heel erg bedankt voor het recept! Na 2 mislukte pogingen met een ander recept, is het met dit van de eerste keer gelukt! Ben super blij! Ik ga zeker je boekje kopen!

Dan moet dit ons Lientje uit Lebbeke zijn  :) rararara wie ben ik???

Lijnen??? Een dikke lijn is toch ook een lijn??

361

Re: [HOW TO] Macarons

Hoi Iedereen!

Heb zonet mijn eerste Macarons gemaakt, en ze zijn gelukt!!!
Jeejjhhh!!! :D
Geweldig recept!

Heb nog wel een vraagje, vond dit niet terug in de 15 pagina's(denk ik :o )
Als je nog beslag over hebt, en maar 1 bakplaat, maakt het dan niet uit dat je dit pas 1.5h later opspuit?

Is er een manier om dit beslag 'goed' te houden?Hoop dat ik een beetje duidelijk ben... ;)

Alvast bedankt!!

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

362

Re: [HOW TO] Macarons

Een klein vraagje voor degenen die het eerder hebben gedaan. Wat gebruik je als basis voor een macarontorentje?

Alvast bedankt.

363

Re: [HOW TO] Macarons

Bij mij zijn ze dit keer super gelukt volgens dit recept. Ze kwamen ook gelijk los, mooi voetje....en ik heb dit keer ander bakpapier gebruikt...van de taartwinkel ipv de supermarkt, zou dat ook effect kunnen hebben?

Een nieuwe, superverslavende hobby gevonden!

364

Re: [HOW TO] Macarons

Hoi iedereen,

Nog even voor zij die er ook zo gek van zijn! ;)
Ik heb ze gemaakt voor een Sweet table op de babyborrel van ons Juliette.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-KQCE6UJP.jpg

Witte gevuld met Werther's echte-créme en de blauwe met Ganache.

Misschien nog een leuke tip voor het mooi spuiten van de rondjes; heb een hele goeie template uitgeprint van themacaronmaster.com(mag dit :o )
Zij hebben een template voor grote en kleine macarons.Onder bakpapier leggen en spuiten.Wel weghalen voor je ze bakt! ;)

Groetjes,
Marie.

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

365

Re: [HOW TO] Macarons

Geweldig recept!

PunBB bbcode test

tanyawesterhoff.wix.com/tanyastaarten

366

Re: [HOW TO] Macarons

Heykes iedereen,

Ook hier eventjes delen  :Y

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127394338

367

Re: [HOW TO] Macarons

Ik kijk uit naar het boekje. ;-)

368 Laatst bewerkt door Maria1000 (22-03-2013 12:39)

Re: [HOW TO] Macarons

:(  Zucht.

En ik was zo hoopvol toen ik m'n beslag zag. Dàt zag er heel goed uit. Vloeide mooi uit maar toch niet te snel. Heb me heel precies aan de gewichten gehouden. Precies het recept gevolgd. Heb goed met m'n bakplaat op het aanrecht geslagen, 12 keer om precies te zijn. Lang laten drogen. Bijna een uur! Oven op 140 graden, de 'stille' stand, dus geen heteluchtfunctie. Ze zijn ook hol van binnen.

Wat doe ik nou toch verkeerd?  :(

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZUDN87RS.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TLSSWKP8.jpg

369

Re: [HOW TO] Macarons

Annekehil schreef:

Heeft iemand ervaring met de bakplaten van Pannen en Potten? Ze lijken me erg makkelijk  :think:


Welke zijn dat? Ben ook op zoek nl.

Groetjes Erna

370

Re: [HOW TO] Macarons

Maria1000 schreef:

:(  Zucht.

En ik was zo hoopvol toen ik m'n beslag zag. Dàt zag er heel goed uit. Vloeide mooi uit maar toch niet te snel. Heb me heel precies aan de gewichten gehouden. Precies het recept gevolgd. Heb goed met m'n bakplaat op het aanrecht geslagen, 12 keer om precies te zijn. Lang laten drogen. Bijna een uur! Oven op 140 graden, de 'stille' stand, dus geen heteluchtfunctie. Ze zijn ook hol van binnen.

Wat doe ik nou toch verkeerd?  :(

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZUDN87RS.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TLSSWKP8.jpg


Altijd op hete lucht bakken en probeer eens van op 135°C te bakken  :Y  want ze zijn gebarsten en dat is ook een teken dat de oven te heet stond.  Ik zie ook geen voetjes dus is er ook iets misgegaan tijdens het macroneren, weet niet of je mijn boekje hebt?  Ik werk namelijk met een totaal ander receptje nu, dat van in mijn boekje.  Kijk maar eens bij de link hierboven.

Vele groetjes

371

Re: [HOW TO] Macarons

Holle macarons kunnen ook het gevolg zijn van te lang kloppen van de eiwitten.
Hier is meer aan de hand zoals meentje al opgemerkt had. Door te lang drogen krijg je ook dat je geen voetjes krijgt en dat de bovenkant open barst, het gaat rijzen en moet ergens heen.  Als de zijkant te hard geworden is en het volume neemt toe dan krijg je ook dit effect.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

372

Re: [HOW TO] Macarons

Hoop dat er nog iemand in dit topic kijkt.

Ik heb zojuist macarons gebakken met dit recept en ze zijn op het eerste gezicht perfect gelukt.
Mooi voetje, wel wat kleine bubbels, maar ben vergeten het bakblik op de tafel te kloppen.
Verder heb ik 20 min op 130 c gebakken maar helaas zijn ze toch een heel klein beetje verkleurd aan de rand. Echt bruin kan ik het niet noemen, maar ze zijn wel iets te donker aan de randen.
En, een veel voorkomen probleem geloof is, ze zijn hol....
Had ze pas van de bakker en die waren ook hartstikke hol (en niet te eten, zo'n kauwgomballenzoete vulling zat er in  :/ )
Ik lees hierboven dat het kan zijn dat mijn eiwitten te lang geklopt zijn.
Zijn er nog andere mogelijkheden?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

373

Re: [HOW TO] Macarons

Dit zijn ze trouwens http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127436748

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

374

Re: [HOW TO] Macarons

Erna schreef:
Annekehil schreef:

Heeft iemand ervaring met de bakplaten van Pannen en Potten? Ze lijken me erg makkelijk  :think:


Welke zijn dat? Ben ook op zoek nl.

Hoi Erna,

Een beetje een late reactie maar je mag die van mij wel overnemen. Ik heb de moed opgegeven  :s Je kan ook niet overal goed in zijn  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Als je geintereerd bent kan je me altijd even een mail sturen. Ik heb er 2 en heb ze indertijd gekocht voor € 40,= maar voor € 30 en de verzendkosten stuur ik ze naar je op.

375

Re: [HOW TO] Macarons

Nou... zonet gemaakt... terwijl de kids lekker aan het spelen waren, nu liggen z te drogen, heb echt zin om ze in de oven te gooien :D hahaha.... zodra ze de oven in ga begin ik met de vulling. Er gaan een paar mee met mensen die vandaag een taartje komen ophalen... zij mogen dus proeven... ben zoo benieuwt!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4876476509060&set=a.4580239423318.1073741826.1211888984&type=1&theater&notif_t=photo_comment