1 Laatst bewerkt door Car (16-06-2006 14:24)

Onderwerp: Lekkere aardbeienvulling

Normaal geproken gebruik ik een aardbeienbavarois als ik een aardbeienvulling wil maken. Die koop ik altijd bij de molen in Oud-Zevenaar. Nu heb ik dit weekend geen mogelijkheid om daarheen te gaan, maar heb wel een aardbeienvulling nodig... weet iemand waar je nog meer een lekkere aardbeienvulling kunt krijgen? Ik bedoel geen webshop, want dat red ik niet meer, maar een winkel? Of heeft iemand een lekker receptje?

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

2

Re: Lekkere aardbeienvulling

Hoi Car,

De mascarponevulling van Ria is heel lekker. Beetje jam erdoor, verse aardbeien eronder/op/door... hmmmmm!!

http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … php?id=825

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

3

Re: Lekkere aardbeienvulling

Hoi Car,
Ik heb een tijdje terug zelf een aardbeienbavarois gemaakt, was eigenlijk heel erg eenvoudig. Het recept had ik van de AH receptensite. Het werd daar gemaakt met bosvruchten maar ik heb gewoon aardbeien genomen en die gepureerd, ik heb wel een extra blaadje gelatine toegevoegd omdat de aarbeienpuree meer sap was ;-). Ik vond het erg lekker maar het is niet zo erg zoet als die uit pakjes, dus als je dat lekker vindt kun je wat meer suiker toevoegen denk ik.

300 g bosvruchten/aardbeien of frambozen
75 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
100 ml volle yoghurt
6 blaadjes gelatine (is al met de eentje extra)

Gelatine in koud water weken, ongeveer 5 minuten. Aardbeien (bosvruchten/frambozen) met staafmixer pureren en suiker erdoor mengen. Slagroom lobbig kloppen. Gelatine uitknijpen. In pannetje 3 eetlepels water zachtjes verwarmen en van vuur af gelatine erin roeren .Yoghurt erdoor scheppen en slagroom er door spatelen. Minimaal in koelkast 3 uur laten opstijven. Ik heb het zelf ´s morgens gemaakt en ´s avonds gebruikt dus wel wat langer laten opstijven.

Zie maar of je het wat vindt! :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

4

Re: Lekkere aardbeienvulling

Hoi Lonneke en Lara,
Bedankt voor jullie tip/receptje!! Maar zojuist heb ik mijn zus gesproken en die is zo lief om morgen voor me naar de molen te gaan! Ze lijken me heel erg lekker, ik ga ze binnenkort testen, maar voor nu is het wel fijn als ik zeker weet hoe de taart gaat smaken (i.v.m. kieskeurige neefjes :-)).
Ik had al wel een keer mascarpone met vanillesuiker gemixt, met verse aardbeitjes erop. Ook zooooo lekker!!!

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

5

Re: Lekkere aardbeienvulling

en dan geen botercreme gebruikt???

sasja