1 Laatst bewerkt door Blanche (19-06-2011 12:33)

Onderwerp: Zwitserse cakerol

Ik heb vandaag deze Zwitserse cakerol gemaakt voor mijn vader.

http://i56.tinypic.com/m9xduh.jpg

http://i51.tinypic.com/mbpgmf.png

"You may be only one person in the world,
but you may also be the world to one person."

2

Re: Zwitserse cakerol

Potverdorie dat ziet er lekker uit  :)

Daar zou ik mijn tanden wel in willen zetten  :lol:

En wat een mooi taartbord zeg, waar heb je die vandaan getoverd?

Re: Zwitserse cakerol

Oeeehhhhh ziet er lekker uit!

4

Re: Zwitserse cakerol

mmmmmmmm,
hoe maak je die

5

Re: Zwitserse cakerol

Jammie!!! Wat ziet dat er smakelijk uit!
Mmmmm..... :9

Groetjes van Marjon

6

Re: Zwitserse cakerol

sjooooooooohhhh...........die wil ik, die wil ik, die wil ik..........nu nu nu!! Wat ziet die er vreselijk lekker uit!! :thumb:

Een mens lijdt het meest voor het lijden dat hij vreest

7 Laatst bewerkt door Blanche (25-06-2011 08:45)

Re: Zwitserse cakerol

Bedankt voor jullie leuke berichten. Hieronder het recept.

Ingredienten:

Cake:
35 gr Boter, 75 gr. suiker + 1 theelepel voor de eiwitten, 75 gr bloem van zachte tarwe, 3 eiwitten + 4 eidooiers

Vulling:
Aardbeienjam en/of verse aardbeien
250 ml. slagroom

Verwarm de oven voor op 240 graden. Bedek een bakplaat van 40×30 cm met bakpapier.

Maak eerst de cake. Smelt de boter in een pannetje. Bestrijk het bakpapier met een deel van de gesmolten boter. Roer de dooiers en 75 gr. suiker 5 minuten met een mixer op de middelste stand los.  Spatel er de gezeefde bloem door, maar roer niet te lang. Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege de theelepel suiker toe. Spatel het eiwit en de rest van de boter door de dooiers. Roer voorzichtig en giet daarna het beslag op de bakplaat; let er vooral op dat de luchtbelletjes heel blijven. Verdeel het beslag met een lange platte spatel over de bakplaat.

Zet  het gebak 7 minuten in de oven; het moet een beetje kleur krijgen.
Haal het gebak uit de oven en keer het meteen op een plank die licht met olie is bestreken ( of licht bestrooid met suiker). Verwijder het bakpapier, bedek het gebak met een theedoek ( zodat het zacht blijft en bij het oprollen niet barst) en laat het afkoelen. Strijk het beslag met regelmatige bewegingen uit; het moet overal 4-6 mm dik zijn, anders drogen de dunste delen in de oven uit.

Sla de slagroom met een beetje suiker (naar smaak) stijf. Bedek het gebak met jam en daar bovenop de slagroom en eventueel verse aardbeien. Rol de cake op. Ik heb de cakerol meteen een uurtje in de koelkast gezet, daardoor wordt de cake iets steviger en kun je er mooie plakken van snijden. Daarna nog bestrooien met poedersuiker en klaar is de cakerol.

Smullen maar.

"You may be only one person in the world,
but you may also be the world to one person."

Re: Zwitserse cakerol

Jam jam wat ziet dat er lekker uit  :9

9

Re: Zwitserse cakerol

Owww wat zou ik daar graag mijn tanden inzetten! Ziet er heerlijk uit  :Y

Groetjes Vanessa "Taart van mijn zus"
"Life is like a box of chocolates, you'll never know what you gonna get"

10

Re: Zwitserse cakerol

oelala wat ziet dat er lekker uit!

11

Re: Zwitserse cakerol

Jammie! Lekker...  :P

12

Re: Zwitserse cakerol

MMMM, ziet er erg lekker uit! Heb het recept meteen opgeslagen.

Groetjes Iris

"We zijn stuk voor stuk engelen met slechts 1 vleugel, en we kunnen vliegen door elkaar te omhelzen!"  Citaat L. de Crescenzo

13

Re: Zwitserse cakerol

Wat ziet dat er ontzettend lekker uit!!  :9  Bedankt voor het recept

Kijk ook eens op ~Sugaridoo~ voor recepten en howto's!     (Twitter: @Sugaridoo)

14

Re: Zwitserse cakerol

dat ziet er inderdaad lekker uit.

15

Re: Zwitserse cakerol

zalig ziet dat eruit.Dat recept ga ik opslaan hoor! :thumb:

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

16

Re: Zwitserse cakerol

Dat ziet er lekker uit zeg!!!! en bedankt voor het recept... mmmmm

17

Re: Zwitserse cakerol

Dat ziet er lekker uit zeg!!!! en bedankt voor het recept... mmmmm